USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Подерв’янський у Луцьку: напівоголені жінки, політики і «гостре» слово. ФОТО

14 Листопада 2012 12:16
На постановку п’єси скандального українського драматурга у Луцьку завітали політики.

Вистава «Сни Васіліси Єгоровни» Леся Подерев’янського відбулася у Луцькому Палаці культури 13 листопада.

Імпреза стала неоднозначною подією із купою сюрпризів, як і вся творчість відомого киянина. Ще до дня «ікс», як образно можна назвати захід, в організаторів виникали проблеми із пошуком зали для постановки. Спочатку Подерев’янського мали «поставити» у Волинському академічному драматичному театрі, але там акторів «не пустили» на сцену. Тож, «Сни Васіліси Єгоровни» театрали присвятили режисеру-постановнику обласного драмтеатру Петру Ластівці.

Та й взагалі, вистав у Луцьку мало бути дві. Утім, до «Павліка Морозова» наше місто ще не доросло. В технічному плані. Утім, організатори пообіцяли «привезти» виставу до Луцька вже навесні наступного року.

Наразі лучанам вдалося «скуштувати» лише маленький шматочок «пирога» Подерв’янського під назвою «Сни Васіліси Єгоровни». А в п’єсі вистачало «пікантних» моментів: тут тобі й жінки у нижній білизні та на високих підборах, і «гостра» сатира акторів. І, зважаючи на кількість глядачів, такий «смаколик» лучани «проковтнули» із задоволенням.

Нагоди відвідати таке дійство не втратили й луцькі політики, посадовці та інші відомі люди у Луцьку. Зокрема, серед них були екс-губернатор Волині Володимир Бондар, «фронтзмінівець» Олександр Пиза, секретар Луцькради Григорій Пустовіт та радіоведучий Сергій Ткачук.

Деякі навіть поділилися враженнями від перегляду вистави. Так, за словами Григорія Пустовіта, п’єса для нього ‒ «занадто сучасна». «Я вперше на Подерв’янському і хочу сказати, що до Подерв’янського треба бути готовим», ‒ зазначив він. Однак, додав, що «якщо є глядач, – кожен витвір, якщо це можна назвати мистецтвом, має право на існування».

«Були сильні моменти, були такі, які треба було допрацювати. Але взагалі – дуже позитивні враження», ‒ поділився Володимир Бондар.

Він додав також, що відвідав постановку п’єси Подерв’янського вперше, проте читав його твори. «Автор доволі цікавий у своїх починаннях, своїх висловлюваннях, своєму стилі. Багато написано цікавих життєвих важливих моментів. Мені дуже подобається», – зазначив Бондар.

«Його треба сприймати своєрідно. Я не думаю, що його мистецтво треба популяризувати на телебаченні, на радіо. Це, напевне, – певний андерґраунд, це – певна субкультура. Але це є культура, і, як на мене, мистецтво достатньо високе», – підсумував екс-губернатор Волині.

А от на думку одного із глядачів Михайла, Подерв’янського треба слухати вдома. Мовляв, тоді сприймається краще. «Розуміння цього всього відбувається, коли менше людей. Можливо, постановка трошки не та. Було кльово, але це не зовсім те, чого хотілося б», ‒ зауважив він.

Із тим, що Подерв’янського ще треба «обдумати», погодилася й інша глядачка Юлія. «Експресивно було, але були готові до цього», ‒ додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
вася гнидава Показати IP 14 Листопада 2012 12:56
примiтив... матюччя...
Чеширский Кот Показати IP 14 Листопада 2012 12:57
Посмеялись. Ждем еще.
тиць-здиць до Чеширский Кот Показати IP 14 Листопада 2012 14:24
А я тібє ґоворіл, што когда-нібудь етат дєнь настаніт, ета будіт, а ти нє вєріла. (Ц)
Чеширский Кот до тиць-здиць Показати IP 14 Листопада 2012 17:07
До х.. масла :))))))))))))
123 до Чеширский Кот Показати IP 14 Листопада 2012 22:00
придурок...
Чеширский Кот до 123 Показати IP 15 Листопада 2012 11:06
За что?
цінитель прекрасного Показати IP 14 Листопада 2012 14:13
А чому не пустили в драмтеатр?? Є офіційні пояснення?
Лучанин Показати IP 14 Листопада 2012 15:12
Ми вимагаємо офіційних пояснень від ЛАСТОЧКИ,що саме спонукало відмовити у наданні сцени для показу цієї п"єси,коли вже були продані білети!!! І хто та навіщо вивісив 12 листопада оголошення при вході у драмтеатр, що п"са не відбудеться!?!
Місцевий Показати IP 14 Листопада 2012 18:27
Дане дійство гастролерів зі столиці-це не тільки виклик,а і спонукання задуматися нашим місцевим театралам та митцям над критичною сетуацією сучасного мистецького розвитку в місті!Усі сучасники своїх відповідно епох,в своїй творчості висвітлювали реалії того соьгодення в якому вони жили!То чому ж наша місцева творча еліта зациклилась на творчому застої,яке тільки відображає колишні стереотипи,які на даний момент не зацікавлюють більшість поцінововачів творчості серед молоді!!!Саме ця причина спонукає декого помилково вважати,що п"єса Леся Подерв’янського «Сни Васіліси Єгоровни» не що інше,як розпуста!Насправді-це яскраве відображення нашого реального согодення,яке спонукає глядача подивитися на свою поведінку і вчинки зі сторони та зробити відповідні висновки!!!Маємо те,що маємо!
Александр до Місцевий Показати IP 14 Листопада 2012 20:53
Эротическое пип-шоу на сцене у вас нет желания посмотреть? Как яркое отображение нашего реального " сьогодення"?
Оля Показати IP 14 Листопада 2012 18:50
Ткацичок - мілашка)
Ги Ги Показати IP 14 Листопада 2012 18:50
ого у трупі соліст гурту "Кому вниз" ОГО го
ги Показати IP 14 Листопада 2012 18:56
яке суспільство - такі і п’єси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus