USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Подорож братів-близнюків до батька: у прокаті – фільм «Люксембург, Люксембург». Трейлер

19 Квітня 2023 15:12
Перший український фільм про близнюків із міста Лубни – стрічку Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» можна переглянути в кінотеатрах країни.

Знімання проходили у 2021 році в Лубнах Полтавської області, в Києві та в Люксембурзі. Завершувати роботу над фільмом команді довелося вже після повномасштабного вторгнення. Картину зняла кінокомпанія ForeFilms.

У головних ролях – брати Раміл та Аміл Насірови, учасники реп-гурту «Курган і Agregat».

Читати ще: «Мій любімий православний празнік Пасха, того шо я мусульманін»: у Луцьку зі стендапом виступив Аміль з Курган і Agregat. Фото

На початку жовтня 2020 року Рада з державної підтримки кінематографії оголосила фільм одним із переможців 14-го конкурсного відбору кінопроєктів Державного агентства України з питань кіно. Бюджет стрічки склав 28,5 мільйона гривень. Держава профінансувала близько 20 мільйонів. Решту залучив продакшн ForeFilms.

Фільм брав участь у конкурсі «Orizzonti» восени 2022 року на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі.

В український прокат «Люксембург, Люксембург» вийшов 13 квітня та вже встиг зібрати схвальні відгуки.
Жанр: трагікомедія.

Сюжет: Основні події відбуваються в 1998 році. Два брати-близнюки після довгих поневірянь і суперечок зустрічаються в далекому Люксембурзі з рідним батьком, який покинув їх ще в дитинстві.

Про свого батька хлопці дізналися в дорослому віці. Їх виховувала мати. Розуміючи, що батько помирає в Люксембурзі, Коля (водій маршрутки) вирішив поїхати до нього. Протилежний за характером Василь (поліцейський) вважає, що відвідувати батька, якого вони фактично не знають, не варто. Тому він всіляко намагається перешкодити брату поїхати в далеку країну. Постійні перепони ще більше загартували Колю. І він ще більше утвердився в думці їхати. Поступово до цієї думки прийшов і Василь. Тому обидва брати вирушили на зустріч з батьком.

Режисер: Антоніо Лукіч.

Сценарій: Антоніо Лукіч.

Продюсери: Володимир Яценко, Анна Яценко.

Тривалість: 110 хвилин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus