USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Подорожчання цукру в Україні: АМКУ перевіряє двох виробників через імовірну змову

6 Квітня 2021 18:50
Антимонопольний комітет України розпочав перевірку двох компаній через імовірну змову на ринку цукру, що могло призвести до необґрунтованого підвищення цін на продукт.

Про це повідомила пресслужба Комітету, пише ТСН.

В АМКУ стверджують, що компанії від вересня 2020 року підвищували оптово-відпускні ціни. І протягом вересня-листопада вартість цукру зросла в середньому на 48%. У Комітеті не вбачають об’єктивних причин для такої динаміки, адже, як кажуть, браку цукру в країні не було з огляду на перехідні запаси, обсяги імпорту й тенденцію до зниження внутрішнього споживання.

«Цукристість буряків торік у цілому по Україні знизилась на 1,7%, врожайність – на 7,8%, відповідні посівні площі скоротилися на 2,7%. Обсяги виробництва цукру у 2020 скоротилися на 22,3%, порівняно із попереднім періодом», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Лондонської біржі, світові ціни не зазнали такого стрімкого підвищення. Також у цей час не відбулося значних коливань на валютних ринках чи зростання податків.

«АМКУ вбачає, що група «Астарта» та ТОВ «Радехівський цукор» є у різних умовах господарської діяльності, однак схожими діями обмежили конкуренцію на ринку, та отримали можливість підвищувати ціни понад конкурентний рівень», – вважають у Комітеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus