USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подорожчання залізничних квитків Бальчун пояснив інфляцією

1 Грудня 2016 10:19
Все дорожчає – і перевезення також, заявив керівник "Укрзалізниці".

Тарифи на залізничні квитки в новому році можуть здорожчати на 35%. Відповідну пропозицію найближчим часом мають розглянути в міністерстві фінансів, - ідеться в сюжеті ТСН.

Керівник "Укрзалізниці" Войцех Бальчун пояснив цю ініціативу інфляцією та зростанням цін на все, що пов'язане з виробництвом.

"Песимістичний сценарій передбачав підвищення тарифу на 2017 рік на 44%. Оптимістичний – 25%. Я одразу спростую – це підвищення не становитиме 35%. Наша рекомендація – близько 20", - пояснив він.

Підвищення планують провести у два етапи – у першому кварталі та в четвертому. Якщо наразі квиток у плацкартний вагон на потяг, наприклад, Київ-Львів коштує 130 гривень, то з лютого 2017 р. його вартість становитиме майже 155 гривень, а з жовтня – 175.

Також із січня 2017 року на 10% зміниться вартість проїзду у вагонах 1-го та 2-го класів поїздів "Інтерсіті+".

Упродовж останніх шести років вартість квитків зростала на 20% щороку. Цього разу є супровідна гарна новина – вартість квитків на міжнародних сполученнях планують трохи знизити.

Також не сталося анонсованого чутками підвищення вартості квитків на проїзд у новорічно-різдвяний період. Однак із придбанням проїзного документу не варто зволікати, бо квитки на популярні напрямки розлітаються дуже швидко.

Однак в "Укрзалізниці" запевняють, що квитків вистачить усім, а задля зростання попиту вже призначили 11 додаткових потягів на святкові дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus