USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Подорожувати Україною легко і весело», – творці Ukraїner у Луцьку

28 Липня 2018 09:00
Волинь стане черговим регіоном нашої країни, сюжети про який увійдуть у доробок проекту Ukraїner. Де саме проходили зйомки та які непересічні життєві історії вдалося відшукати експедиторам, поки залишається таємницею.

Зустріч із творцями проекту Ukraїner відбулася 27 липня в луцькому антикафе Innerspace.

Насамперед автор проекту Богдан Логвиненко зазначив, що Ukraїner виник у зв’язку з ідеєю показати Україну світу, продемонструвати іноземцям контент, завдяки якому вони забажають відвідати Україну та зрозуміють, чому її можна полюбити.

«Але, аби якось комунікувати зі світом, потрібно спочатку самим зрозуміти що є Україною, якими є ці історії та якими є ці місця», – наголосив Богдан і додав, що ще однією метою проекту є бажання показати самим українцям, що подорожувати власною країною легко, весело та цікаво.
Він поділився, що під час експедицій команда Ukraїner намагається простежувати відмінності між ландшафтами різних регіонів країни та їхніми мешканцями і відтворити це за допомогою коротких різноформатних роликів. Окрім того, хлопці особливий акцент роблять на тому, аби задокументувати місцевий унікальний колорит, як-то, наприклад, традиції співу окремого населеного пункту. Цей матеріал, переконані, невдовзі може стати частиною цілої мультимедійної енциклопедії про Україну.

«Крім роликів, у нас є тексти, фотографії, відео у форматі 360 градусів і влог, тобто кожну історію ми намагаємося зробити мультимедійною», – зауважив Богдан Логвиненко.

Та розповів, що досить часто самі мешканці не бачать ніякої особливої цінності у власних традиціях, звичаях, адже «вони все життя так робили, так співали і дуже мало бачили чогось іншого в Україні».

Під час зустрічі лучани також мали нагоду переглянути відео, які поки не вийшли на офіційному каналі Ukraїner у YouTube, а також матеріали, пов’язані з сусіднім Поліссям. Це, наприклад, сюжет про декілька сіл Східного Поділля, де місцеві займаються виключно виготовленням віників, мандрівка вузькоколійкою Антонівка–Зарічне на Рівненщині, а також історія художника та скульптора Валерія Єрмакова з Панасівки на Полтавщині, який завдяки Ukraїner зміг побувати у Греції.
До речі, саме подорожі 80-річного Валерія Єрмакова до Греції, на яку збирали кошти всі небайдужі, буде присвячений перший повноцінний документальний фільм від команди Ukraїner.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus