USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Подробиці весняного призову-2016

5 Квітня 2016 15:22
Призову будуть підлягати громадяни України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років.

Черговий призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань розпочнеться 5 травня і триватиме до 30 червня.

Про це розповів під час брифінгу речник Міноборони підполковник Олексій Чорнобай, повідомляє ЛІГА.net. Він зазначив, що зараз уточнюється кількість громадян, яких планується призвати. Вона буде залежати від запитів державних силових структур.

Призову будуть підлягати громадяни України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягнули 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від строкової служби.

"Відповідно до постанови Кабміну призовникам виплатять матеріальну допомогу в розмірі двох мінімальних заробітних плат (2900 грн). Фінансування виділено бюджетом Міноборони", - розповів Чорнобай.

Призовники з вищою освітою служитимуть рік, без - півтора року: винятково за межами зони АТО. Протягом квітня-червня поточного року в запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліста або магістра і вислужили встановлені строки строкової служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus