USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подробиці затримання активістів-здирників на «Устилузі»

1 Березня 2017 17:52

Правоохоронці, які викрили на системному хабарництві групу громадських активістів, задокументували вимагання 300-500 гривень за проїзд однієї машини поза чергою. Про це повідомили у прес-службі СБУ у середу, 1 березня. 

Нагадаємо, у Волинській області Служба безпеки України викрила на хабарі групу громадських активістів, які за пропуск автівок до митного пункту пропуску вимагали грошове винагородження.

Зазначається, що за рішенням міськради Устилуга Волинської області активісти були уповноважені пропускати автомобілі до митного пункту пропуску.

"Правоохоронці задокументували систематичне вимагання хабарів за проїзд авто поза чергою за таксою 300-500 гривень. За одну зміну (12 годин) здирники могли пропускати до 60 транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що одного з активістів правоохоронці затримали "на гарячому" під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 2100 гривень за пропуск поза чергою семи автомобілів.

Окрім того, працівники СБУ задокументували факт вимагання та отримання ним хабара у розмірі 2700 гривень за пропуск 9-ти автомобілів.

За інформацією, під час обшуків за місцем проживання здирників правоохоронці вилучили проштамповані талони та списки номерів автомобілів, яким надавалося право проходити митний контроль поза чергою.

Раніше повідомлялося, що  у міськраді Устилуга можна придбати талони на "пільговий" проїзд через митницю - тобто, без черги. Тамтешня міськрада встановила тариф “Терміновий” і таким чином «заробляє» гроші - талон на проїзд через «Устилуг» без черги коштує 1000 гривень.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, про черги та «договірняки» на автомобільному пункті пропуску «Устилуг» Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало у проекті «Соромлюсь запитати». Тоді активіти, які здійснюють пропуск автомобілів на митниці, переконували, що працюють на добровільних засадах і не7 отримують за свою роботу ні копійки. При цьому люди з черги говорили протилежне.

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
чесний журналіст Показати IP 1 Березня 2017 17:59
Колеги, ви барани? Активіст не може вимагати гроші, це або пособник хабарника, або шахрай. А при продажні шлондри і далі називайте їх активітами вдень, а ввечері робіть мені приємно та такі ж самі гроші)))
Ти д*більний до чесний журналіст Показати IP 1 Березня 2017 18:43
Читай уважно "за рішенням міськради Устилуга Волинської області активісти були уповноважені пропускати автомобілі до митного пункту пропуску".а після того прочитай статтю 368 КК України
локачинець Показати IP 1 Березня 2017 19:44
машин 180 за змину це в них норма приватизував мер кусок дорого и бабло попливло
Ну-ну! Показати IP 1 Березня 2017 19:50
З якого то часу "активіст" набув статусу службової особи, та ще й яка займає особливо відповідальне становище?! Невже така назва посади існує в сфері держслужби чи служби в органах місцевого самоврядування? А без посади, "активіст" не хабарник
тактак до Ну-ну! Показати IP 1 Березня 2017 20:19
А це мер Устилуга там "рулить" і каже, що "активісти" йому допомагають і Гунчику локшину вішає, а той вірить! :)))
Лінгвіст Показати IP 1 Березня 2017 21:25
"... вимагали грошове винагородження..." Це в якій школі, невже Устилузькій, вчили цього грамотєя
Qwerty до Лінгвіст Показати IP 2 Березня 2017 10:19
Ти знаєш як навчають в Устилузькій школі ? Не говори на тему того, в чому не маєш поняття.
Борис Показати IP 1 Березня 2017 21:27
Гунчик! Де в тебе є порядок? Що в області робиться для легалізації робочих місць? Що будується?Скрізь тішь ,гладь і божа благодать! Йди на пенсію і не муч волинян.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus