USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подробиці затримання волинян, які вполювали лося. ФОТО

4 Липня 2016 12:09
Затримали трьох браконьєрів, які вполювали лося. Інцидент трапився вчора, 2 липня, у тилу ділянки відділу прикордонної служби «Дольськ» в межах Любешівського контрольованого прикордонного району.

Про це повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби Олег Личковський. З його слів, на території Національного природного парку "Припять-Стохід" у 15 кілометрах від державного кордону в районі населеного пункту Лахвичі затримали трьох місцевих мешканців, які мали при собі чотири рушниці без будь-яких документів на зброю та 4 армійських речових мішки з розділеним м’ясом лося.

Про подробиці затримання розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник начальника відділу охорони Національно-природнього парку "Прип'ять-стохід" Юрій Черевко. З його слів, браконьєрів затримали охоронці парку на території лісового масиву в урочищі Сніжин. Того дня працівники служби охорони національного парку, а також працівники наукового відділу обстежували територію й почули звуки пострілів, на що оперативно зреагували.

Трьох браконьєрів разом з речовими доказами - чотирма рушницями та чотирма рюкзаками з м'ясом лося - охоронці затримали на місці, четвертому вдалося втекти.

Одразу після затримання браконьєрів на місце інциденту викликали наряд поліції. Затриманими виявилися мешканці села Лішня.

Про виявлення кримінального правопорушення за статтею 248 КК України «Незаконне полювання» відомості внесли до ЄРДР.

У прес-службі волинської поліції оприлюднили фото з місця події. Згідно з інформацією поліцейських, про факт браконьєрства в урочищі Сніжин на території Національного природного парку "Прип’ять – Стохід" поліцію на лінію «102» повідомив працівник парку.

Поліцейські оперативно встановили, що кримінальне правопорушення скоїли 45-річний, 34-річний та 33-річний жителі села Лахвичі Любешівського району.

«Хоча в мисливців були дозвільні документи на зброю, однак, вони не мали права полювати на території національного парку. Під час проведення огляду у браконьєрів вилучили дві мисливських рушниці «ТОЗ-63» 16 калібру, мисливську рушницю «ТОЗ-66» 12 калібру, 5 патронів 16 калібру, три гільзи 16 калібру, 4 речові мішки з м’ясом, два ножі та одну сокиру», - розповів керівник Любешівського відділення поліції Олег Матчук.
За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання штрафом від 1,7 до 3,4 тисячі гривні або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кабан Показати IP 3 Липня 2016 10:24
У лося виявиди 300 кг. бурштину. Бідкрито кримінальну справу проти лося

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus