USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Подружжя з Волині нагодувало понад 4000 переселенців безплатними обідами

13 Вересня 2022 21:37
Володимир Окладний та його дружина є власниками кафе на Волині. З початком війни вони почали пригощати ВПО гарячими обідами.

За цей час нагодували понад 4000 переселенців. Кілька разів на тиждень, залежно від ситуації з кількістю внутрішніх переселенців у місті, в кафе влаштовують спеціальні заходи.

Історію підприємців-меценатів розповідає всеукраїнська інформаційна кампанія «Пліч-о-пліч».

«Про початок повномасштабного вторгнення я дізнався о третій годині ночі, коли почув, як наші літаки з Луцького аеродрому злітають на форсажі. І через годину – вибухи. Паніки не було, було страшно. Я просто розбудив всіх своїх і сказав: «Почалася війна!» – розповідає Володимир Окладний.

На четвертий чи на п'ятий день війни їхнє кафе ми вже відновило роботу. Ідея влаштовувати безплатні обіди для переселенців, зізнаються власники, народилася з потреби допомогти чим можеш країні, людям.

«Коли дізналися, що ми робимо безплатні обіди, хтось запропонував картоплю, хтось – хліб, хтось – гроші. Самі приходили дівчата, щось допомагали на кухні робити. Починалося з того, що місцеві чим могли, тим нам допомагали. Ми пропонуємо, запрошуємо внутрішньо переміщених осіб, щоб вони приходили до нас, допомагали в приготуванні їжі.

Коли у нас готовий обід, виносимо про це інформацію, ставимо – і люди бачать, заходять. Багато хто знає, що ми це робимо. Багато людей телефонує, запитує, чи можна прийти. Такі заходи у нас – зазвичай десь двічі-тричі на тиждень. Ми стараємося готувати різні страви. У нас було різотто, був борщ, кілька днів тому готували солянку. На початку, коли ми почали готувати для переселенців, до нас приходило близько 70-80 людей на день. Кількість загалом, я думаю, що вже має бути точно понад чотири тисячі», – каже пан Володимир.

«Коли Україна переможе, я влаштую, мабуть, для всіх безплатну дегустацію напоїв. Кому ситро, кому мохіто, кому щось, може, й інше. Українці, на мою думку, – воїни в першу чергу. І ми обов'язково переможемо», – підсумовує Володимир.

Довідка

«Пліч-о-пліч» – всеукраїнська кампанія про єдність українців і про те, що ми незламні, вільні та сміливі тоді, коли разом. Її реалізовують за участі Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Волинської ОДА.

Соціальний проєкт «Пліч-о-пліч» розповідає історії про надзвичайних українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus