USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку скорочують кількість соціальних їдалень для переселенців. Назвали причину

26 Липня 2022 11:26
Із 1 серпня в Луцьку працюватимуть дві соціальні їдальні. Вони розміщені в місцевих школах, де через місяць розпочнеться навчання. Тож щоб встигнути облаштувати всі приміщення до початку навчального року, кількість соціальних їдалень скоротять.

Потреба в гарячих обідах для переселенців досі є. Люди їдуть з окупованих територій і опиняються без засобів для існування, тож можливості хоча би раз на день безоплатно похарчуватися раді, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, починаючи з кінця лютого, коли Україна зазнала російської збройної агресії і коли до Луцька почали прибувати перші переселенці з півдня, центру та сходу країни, в місті завдяки фінансовій підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» запрацював проєкт «Соціальна їдальня». Щодня в соціальних їдальнях Луцька харчуються 1600-1700 осіб з числа вимушено переміщених осіб.

Читати ще: «Порції великі. Приходять, дякують за смачні обіди»: як у луцьких соціальних їдальнях готують для переселенців. Фото

Першу їдальню було відкрито в гімназії №4. Згодом через велику кількість відвідувачів виникла потреба в облаштуванні ще однієї. Вона запрацювала у школі №26. У зв’язку зі зростанням попиту було відкрито третю та четверту точки харчування – у школах №24 та №9.

Переселенка з Маріуполя Галина Овсійчук розповідає: «Ми поселилися в гуртожитку безплатно. Грошей у нас обмаль. Ми дуже вдячні, бо дітися нам нікуди, в Маріуполі все розбито. Що буде далі? Лише Бог знає… Відразу видавали талони на харчування мені з сином. Зараз – тільки пенсіонерам».
Як зазначає директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода, з 1 серпня переселенці зможуть безплатно харчуватися в двох соціальних їдальнях, які працюватимуть у школах №4 та №26. Інші заклади освіти будуть готуватися до початку нового навчального року.

Кількість людей, які харчуються в соціальних їдальнях, не змінилася. Нині їх близько двох тисяч. І всі надалі зможуть отримувати гарячі обіди.

«Є два джерела фінансування безоплатного гарячого харчування. Продукти оплачує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», а приготування їжі – міська рада», – пояснює Вікторія Майборода.

Кухарі постійно оновлюють меню. Щодня готують нові страви.

«Стараємося, щоб було смачно, як удома, щоб люди були задоволені, щоб приходили знову. Сьогодні в нас гороховий суп, тефтелі, рис з овочами, пиріжки з м’ясом і чай», – перелічує кухарка Світлана Максимук.

Талони на харчування переселенці можуть отримати в департаменті соціальної політики, що на проспекті Волі, 4а.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Народна прокуратура Показати IP 26 Липня 2022 13:09
А найбільшій в місті школі № 26 готуватись до начального сезону не потрібно?
Лучанин до Народна прокуратура Показати IP 27 Липня 2022 08:37
А може спочатку опитування проведемо, як у інших регіонах, стосовно форми навчання? Чомусь у більшості регіонів проти очного навчання, бо люди включають голову і розуміють, що війна!
Клава Показати IP 26 Липня 2022 13:31
Чоловіків переселенців відмовилися годувати ...
лучани Показати IP 26 Липня 2022 15:09
Чоловіків переселенців пора виселяти з соціального житла..
Sashko до лучани Показати IP 26 Липня 2022 16:00
Тебе пора виселяти з міста, люди від війни втікають дурню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus