USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Погодили проект бюджету Волині зі змінами. ІНФОГРАФІКА

9 Лютого 2016 12:33
Депутати підтримали проект бюджету зі змінами, який пропонується прийняти під час чергової сесії обласної ради.

Відповідне рішення прийняли члени бюджетної комісії сьогодні, 9 лютого.

Так, доходи обласного бюджету затверджують у сумі 3,9 мільярда, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету 3,7 мільярда, доходи спеціального фонду обласного бюджету 166,7 мільйона гривень.

Видатки обласного бюджету за головними розпорядниками коштів обласного бюджету та тимчасовою класифікацією видатків і кредитування місцевих бюджетів пропонувалися затвердити у сумі 3,9 мільярда гривень, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету 3,7 мільярда, видатки спеціального фонду обласного бюджету 180,7 тисячі гривень.

Повернення кредитів до обласного бюджету передбачається у сумі 1,585 мільйона гривень, а надання кредитів з обласного бюджету - у сумі 5,793 мільйона.



Крім того, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що до проекту бюджету є уточнення. Приміром, в обласний бюджет очікуються субвенції з місцевих бюджетів на суму 7,546 мільйона гривень для управління капітального будівництва окремих об’єктів.

Так, 3 мільйони гривень надійде з бюджету Луцька на будівництво школи в 55 мікрорайоні. Понад мільйон гривень надійде з Горохівського районного бюджету на співфінансування реконструкції ЗОШ № 1 імені Івана Франка в Горохові. 3 мільйони гривень виділяє Луцький районний бюджет на співфінансування будівництва дитячого садка в селищі Торчин. Рожищенський районний бюджет виділяє 336 тисяч гривень на реконструкцію дитсадка в селі Залісці, а також - 180 тисяч гривень на ремонт Рожищенської ЦРЛ. Також додатково передбачені 316 тисяч гривень на фізкультурно-спортивні товариства.

Також 400 тисяч гривень пропонується виділити додатково для федерації футболу на дитячий футбол. 3,7 тисячі гривень виділять на погашення кредиту для багатодітної сім’ї. Також очікується трансферт з державного бюджету в сумі 77,8 мільйона гривень на профтехосвіту. Ці кошти будуть передбачені у стабілізаційній дотації, в освітній субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів.

Також передбачається виділити 2 мільйони гривень на профілактику і лікування грипу та його ускладнень. Зі слів Ігоря Ващенюка, щоправда, на це потрібно 5 мільйонів гривень. З його слів, щотижня в лікарні Волині поступають по 100-150 тяжкохворих з діагнозом «пневмонія». З початку епідсезону від ускладнень грипу померло 10 осіб.

Так, зі слів Ігоря Ващенюка, противірусні препарати отримані у вигляді гуманітарної допомоги. А ось лікування тяжких форм пневмонії обходиться від 5 до 15 тисяч гривень для пацієнта, оскільки для цього потрібні антибіотики 4 покоління.

Зрештою, члени бюджетної комісії домовилися виділити 2 мільйони гривень на ліки для хворих з тяжкими випадками пневмонії. Закупівлю пропонується здійснити через комунальний заклад ДВТП «Волиньфармпостач» централізовано і передати конкретним лікарням. Щоправда, Ігор Ващенюк поцікавився, чи не буде це розцінене як ухиляння від тендерів, адже пропонується ці кошти так би мовити зарезервувати для «Волиньфармпостач». Натомість голова ОДА йому пояснив, що це – проблема управління охорони здоров’я.

Члени комісії погодили проект бюджету області зі змінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
taras.churilo Показати IP 9 Лютого 2016 13:34
Важливо вносити поправки і насправді розуміти куди витрачати кошти
Юлія Парій Показати IP 9 Лютого 2016 15:03
Волинь дотаційна область, тому дуже важливо правильно розподілити кошти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus