USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Погоня»: біжи, хлопче, біжи! ВІДГУК ПРО ФІЛЬМ

23 Вересня 2011 11:47
Живе в Америці звичайний хлопець Нейтон. Вчиться у коледжі, тусується в політкоректному товаристві пацанів (один з них – чорношкірий), заглядається на гарних дівчат, висне на відзв’язних вечірках…

Тільки от батько у Нейтона якийсь дивний. Ні сіло ні впало - тренує його всілякими єдиноборствами, вчить, як загартовувати дух і тіло, керувати своїми емоціями, втамовувати злість і т п. Коротше, як сенсей якийсь... Раз навіть причепився зі своїми тренуваннями, коли Нейтону було явно не до того – у хлопця саме був «будун».

Та ось звичний темп життя Нейтона змінює якийсь дивний сайт в інтернеті. Якось, вивчаючи основи соціології на пару зі своєю сусідкою і однокласницею Карен, Нейтон надибав ресурс, на якому розміщені фотографії зниклих безвісти дітей. Цей сайт дає можливість «зістарити» ці фото, і побачити, як ці діти виглядали б дорослими.

Видозмінивши одну з фоток, що видалася Нейтону знайомою, хлопець впізнав на ній …себе. Нейтон в шоці – він розуміє, що батьки приховують якусь таємницю з його минулого.

Тут несподіванки починають валитися на голову героя як снігова лавина. Мама зізнається, що вона з татом - йому не рідні, у дім вдираються двоє суворих чоловіків з пістолетами, і запихають вибухівку у мікрохвильову піч, особистий психолог Нейтона майже силою викидає його з подружкою з авто, і сам підривається на ньому.

А самим Нейтоном різко починає цікавитися ЦРУ, російська мафія і загадковий чоловік з вольовими складками в куточках губ…

Загалом фільм – не суміш бойовика з триллером, як того очікував автор цих рядків після перегляду трейлера. У визначенні жанру фільма так і тягне вжити ще радянський універсальний штамп «пригодницька стрічка».

Тому що головний герой, попри очевидні прогнози, таки не перетворився на супермена, здатного голими руками вкласти армію ворогів, а до кінця стрічки не втрачав правдоподібного образу звичайного хлопця, який потрапив у велику халепу. (Хоча одного гада Нейтон таки замочив, що публіка у кунозалі сприйняла явно схвально).

З акторами фільму все було зрозуміло від початку: «зірки що сходять» плюс популярні, «рейтингоутворюючі» імена. Перші забезпечують естетику і насолоду глядацькому оку – красиві, білозубі, накачані і сексуальні. Другі покликані примирити з фільмом глядача, якому важлива не так зовнішність як майстерність актора. Перші – це молоді актори Тейлор Лотнер в ролі Нейтона і Лілі Коллінз в ролі Карен.

Другі – це Альфред Моліна в ролі цереушника Бартона, і Сігурні Уівер в ролі «психолога» Бенет.

Такий акторський «коктейль» вийшов цілком їстівним і не кислим: Нейтон грає мускулами, Карен звабливо посміхається і перелякано блимає очима, цереушник плете інтриги і загадкова докторша випромінює силу і впевненість.

«Головгада» у фільмі зіграв маловідомий нашому глядачу актор Мікаел Ньюквіст. Зіграв, взагалі-то, непогано, проте на фоні набагато більш харизматичних Моліни і Уівер виглядав бліднувато.

«Погоня» - фільм, взагалі-то молодіжний. Певно тому у ньому немає вульгарностей, «дорослих» сцен, моря крові і гір трупів, таких звичних для сучасного кіно.

Відтак, батькам, чиї сини і доці вже перестали бавитися ляльками і машинками, але ще не хочуть заміж, можна сміливо радити пускати дітей у кінотеатр. Чада і емоцій наберуться, і про любов до батьків і їх роль у своєму житті можуть замислитися.

Не спішіть крутити носом – у фільмі нема моралізаторства. Просто герої переживають таке, що мимоволі розумієш: головне у житті - не шикарний батьківський заміський будинок з басейном, не тачки і тусовки…

Загалом - фільм "Погоня", світова прем"єра якого відбулася учора, 22 вересня, вийшов доволі динамічним і видовищним. Варто нагадати, що зняв його режисер Джон Сінглтон, у доробку якого - зокрема, екш "Подвійний фосаж". Тож і тут - напружений сюжет, погоні, бійки, стрілянина, карколомні трюки плюс великий екран і якісний звук у кінотеатрі – запорука того, що шкодувати про потрачений час і гроші не доведеться. А в купі з колою, попкорном і хорошою компанією «Погоня» піде просто «на ура».

Сашко МАРТИНІВ

У Луцьку фільм «Погоня» демонструється у кінокомплексі «Адреналін». Сеанси о 09:00, 10:55, 14:35, 18:50, 20:50. Замовлення квитків: 787-220, 784-670
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталіна Показати IP 23 Вересня 2011 17:20
Дякую за відгук!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus