USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Погоріли на хабарях: волинські податківці сім років чекають вироку суду

8 Травня 2023 15:12
Справу щодо обвинувачення волинських податківців у хабарництві розглядають по новому колу. Історія трапилася ще у 2016 році. Тоді прокуратура повідомляла, що двох працівниць Луцької податкової інспекції Тетяну Павлову та Аллу Зінчук обвинувачують у вимаганні й отриманні хабарів від підприємців.

Остаточного вироку немає досі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У жовтні 2018 року Луцький міськрайонний суд оголосив вирок у справі податківців Тетяни Павлової та Алли Зінчук. Суд визнав їх невинними в хабарництві. Прокуратура не погодилася із рішенням суду першої інстанції й пішла в апеляцію.

Волинський апеляційний суд залишив вирок без змін, тому прокуратура подалася до Верховного суду. Там касаційна палата постановила почати новий апеляційний розгляд.

Так справа волинських податківців потрапила до Рівненського апеляційного суду, який постановив почати новий розгляд в суді першої інстанції – знову в Луцькому міськрайонному суді. Тобто Рівненський апеляційний суд скасував виправдальний вирок Луцького міськрайонного суду від жовтня 2018 року й постановив призначити новий розгляд справи.

Із 2020 року справу щодо обвинувачення волинських податківців Тетяни Павлової та Алли Зінчук розглядають заново. На черговому засіданні мали заслухати свідка Красуна, але він не прийшов.

Суддя звертається до прокурора: було безліч можливостей, аби за три роки забезпечити явку згаданого свідка. Прокурор наполягає, аби свідка Красуна таки заслухали в суді. Захист проти.

«Ще раз наголошую на тривалості провадження, що слушно відзначав суд, на можливості забезпечити явку цього свідка, на встановлення граничного строку. Тому сторона захисту проти. Вважаю, що є доцільність рухатися далі у встановленому порядку», – сказав захисник Максим Мохнюк.

«Я просив би продовжити судовий розгляд і перейти до дослідження доказів сторони захисту», – додав захисник Олексій Куденьчук.

Суддя Ігор Ясельський дає останній шанс прокурору, аби представити свідка до суду. Якщо цього не відбудеться, то справу продовжать розглядати далі.

«Суд вважає за доцільне встановити процесуальний строк повторно для забезпечення прибуття свідків сторони обвинувачення, а саме – до 9 травня 2023 року. У разі незабезпечення свідка в судове засідання судовий розгляд буде продовжено в загальному порядку», – наголосив суддя.
Нагадаємо, прокуратура обвинувачує двох працівниць податкової Тетяну Павлову й Аллу Зінчук у тому, що вони вимагали і брали хабарі від підприємців. Як інформувала прокуратура, підприємці мали платити гроші, якщо хотіли безперешкодно отримати повернення бюджетного відшкодування ПДВ. Нібито жінки не гребували брати «подяку» від підприємців навіть пальним. Загальна сума неправомірної вигоди, яку вони отримали, сягає понад 200 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Всім Показати IP 8 Травня 2023 15:29
Не хочуть бариги платити податки державі, будуть платити податківціям!
Суддя Дреддд до Всім Показати IP 8 Травня 2023 16:19
тут навпаки, держава заборгувала ПДВ для бариг, а податківція за його повернення хотіли "відкат".
Мда до Всім Показати IP 8 Травня 2023 16:56
Підприємці змушені були сплачувати податківцям "данину" в розмірі 20-30 відсотків від суми, зазначеної ними в декларації та заяві про повернення суми бюджетного відшкодування, адже без цього повернення коштів затягувалося. Не гребували податківці брати "подяку" від суб’єктів господарювання і пальним для своїх авто.
ПДВ - шмедеве Показати IP 8 Травня 2023 15:41
от, хабарниці, на десять років набрались, що посадити їх не можуть!
абвг Показати IP 8 Травня 2023 15:47
У нас корупціонерів не садять!!!
гвба до абвг Показати IP 8 Травня 2023 16:20
так хто ж їх посадить, вони ж пам'ятники...
Олена Воасбкт Показати IP 8 Травня 2023 16:29
Думаю, що винні податківці. Знаючи Павлову похоже що винні вони.
Олена Власюк Показати IP 8 Травня 2023 16:30
Павлова похоже винна але чому суд так довго вирішує якщо свідки докази дали
Народ Показати IP 8 Травня 2023 16:33
Боже, яке гидоття ! Українцям встид і сором не за тих хабарниць з клімаксом моралі - з ними то якраз все зрозуміло, а за систему правосуддя - і прокурорчиків продажних, і суддів таких самих, і за те все шобло із-за якого Україну в ЄС не хочуть брати ! А воно ж то на роботі із зарозумілим видом напускає на себе значущий образ третьої влади, у родині триндить про свою значущість і виховує своїх же дітей уже наперед неповноцінними до людських моральних якостей і чеснот ! Кому ми довірили Україну ? Після вигнання ворога треба обов'язково оголосити війну продажній Феміді, а може і одночасно !
Коля до народ Показати IP 8 Травня 2023 19:15
А писати про клімакс не соромно?до чого це тут ? Ви лікар чи невиховання Треба починати з себе
Ольга Показати IP 8 Травня 2023 20:41
Арендарчук пора посадити, діячка активна до чужих грошей!
Клава.. Показати IP 9 Травня 2023 04:47
..а чому ж сором"язливо не називаєте прізвища керівників податкової, котрі і "благословляли" те повернення ?..
Дата Туташкія Показати IP 9 Травня 2023 06:27
Ує-ни сидять в податковій нах вони потрібні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus