USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пограбування десятирічної давності: п'ятеро зловмисників напали на луцького валютника

4 Березня 2020 08:00
В обласному центрі Волині в 2009 році банда у складі п’яти осіб пограбувала валютника «Північного ринку», відібравши у нього 179 тисяч гривень. Нещодавно одного з членів злочинного угруповання засудили на дев’ять років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що в квітні 2009 року п’ятеро осіб, четверо з яких були раніше засуджені, домовилися про вчинення розбійного нападу на валютника, який займався незаконним обміном іноземних валют на «Північному ринку» у Луцьку. Однак під час цього суду розглядали справу лише одного члена банди.

Так, підготувавшись до злочину, зранку 17 квітня 2009 рокучлени банди очікували потерпілого. Отримавши повідомлення, що потерпілий вийшов з власного дому, обвинувачений вибіг до валютника та наніс йому кілька ударів ніжкою від стільця по голові та продовжив бити його руками. Після цього він вкрав 179 тисяч гривень, які випали з пакету потерпілого.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений визнав фактичні обставини злочину, однак він був не згідний з кваліфікацією його дій. З його слів, кошти він відбирав на прохання одного з членів банди, який сказав йому, що він позичив потерпілому гроші на бізнес, а той відмовився їх повертати.

Також він вказав, що за це йому обіцяли допомогти влаштуватися на роботу в Одесі.

Незважаючи на часткове визнання вини, вона була доведена повністю зібраними доказами.

Суд призначив йому покарання у виді дев’яти років позбавлення волі. Відзначимо, що злочинця впіймали у 2018 році.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus