USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Безпечна громада»: показали, як працює оновлене райуправління поліції у Ковелі

15 Листопада 2022 15:50
Ковельське районне управління поліції стало четвертим в області, де запровадили систему Custody Records (з англ. «записи арештів»). Вона необхідна для прозорого обліку всіх дій щодо затриманих осіб та відвідувачів, які потрапляють до відділу поліції.

Як повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка, на реалізацію проєкту з бюджету громади у 2021 році було виділено 3 млн грн.

«Безпечна громада» – це один із пунктів моєї передвиборчої пограми. І дуже радію, що крок за кроком, у співпраці з правоохоронцями, він стає реальністю. Хоча б згадати нещодавній інцидент з ковельським «салютувальником» і тим, як швидко його знайшли.

Дякую депутатам міської ради, що також підтримали ініціативу начальника Ковельського районного управління поліції Андрія Литвина. Спільними зусиллями ми зробили вагомий внесок у безпеку нашої громади та всієї країни», – зазначив мер Ковеля.

Читати ще: У Ковелі відкрили оновлений підрозділ поліції з системою відеомоніторингу

Ідея пілотного проєкту Нацполіції та Міністерства внутрішніх справ – підвищити рівень довіри громадян до правоохоронної системи і забезпечити повне дотримання і захист прав як затриманої, доставленої до підрозділу особи, так і працівника поліції.
Аби успішно запустити цю інноваційну систему в Ковельському районному управлінні поліції, приміщення на першому поверсі перепланували, поділили його на частини – службову та для роботи з громадянами.

Також тут встановили цілодобове відеоспостереження. Саме відеофіксація є однією з невід'ємних складових системи Custody Records. Акцент на тому, що слідчі дії проводять у приміщенні під відеонаглядом. По-перше, щоб забезпечити права людини. По-друге, аби уникнути ситуацій, коли поліцейського безпідставно обвинувачують у неправомірності дій.
Ще однією частиною проєкту стало запровадження поліцейського фронт-офісу. Це новий відкритий простір для комунікації з громадянами, де надають якісні послуги за європейським стандартами: приймають заяви і звернення громадян, інформують про результати їх розгляду, надають консультації.

«Тепер, коли людина заходить в оновлений офіс, то відчуває, що прийшла в установу, де дійсно будуть піклуватися про її права. Це налаштовує на конструктивну співпрац», – акцентував Ігор Чайка.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus