USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Показали, як виглядатиме е-квиток для проїзду у Володимирі, який діятиме також у Луцьку і Нововолинську

8 Квітня 2023 11:01
Днями у Володимирській міській раді відбулось навчання відповідальних осіб з-поміж працівників виконавчих органів, які матимуть доступ до програмного забезпечення автоматичної системи обліку та оплати проїзду. Навчання провела представниця ТОВ «CityСard» Інна Артемчик.

Як відомо, на території Володимир-Волинської міської територіальної громади запроваджується автоматична система обліку та оплати проїзду (АСООП), простими словами – система «електронного квитка». Організаційні та технічні роботи тривають, вже є певні результати. Як могли помітити пасажири, в салонах маршрутних транспортних засобів вже встановлене обладнання, зокрема валідатори, з допомогою яких у найближчому часі і буде здійснюватися оплата проїзду, інформують у міськраді.

Така система дає можливість чіткого контролю та обліку пасажирських перевезень, їх якості, своєчасності, відповідності паспортам маршрутів, а особливо щодо пільгових поїздок, які будуть здійснюватися в будь-якій маршрутці наших перевізників по громаді. Поряд з цим, функціонування системи АСООП дає можливість вивести послугу маршрутних пасажирських перевезень в реальні й прозорі умови, коли тарифи на проїзд формуються відповідно до фактичних, а не планових показників пасажиропотоку.

Також, як розповіла Інна Артемчик, наразі уже визначений зразок транспортного квитка для нашої громади. Надалі такі квитки будуть реалізовувати через центри видачі на базі ЦНАПу та ще кількох супермаркетів. Як пояснила пані Інна, зараз вже створений мобільний додаток для нашої громади, необхідні технічні рішення здійснені та проводиться наповнення бази даних системи, зокрема що стосується валідації водіїв маршруток.

Щодо пільгових квитків, то начальник управління соціальної політики Наталія Голюк пояснила, що відповідальна особа від управління буде здійснювати оформлення та видачу таких квитків усім категоріям пільговиків за їх зверненнями, і надалі забезпечувати відповідні відшкодування таких пільгових поїздок по усіх затверджених маршрутах громади.

Що стосується перевезень учнів громади, вартість проїзду яких менша від стандартної плати, то для них планують оформляти та роздавати централізовано за участю батьківського активу школи спеціальні учнівські квитки.

Варто наголосити, що технологія «е-квитка» дає можливість оплати не лише визначеною транспортною карткою, але і за допомогою банківських карток, мобільного додатку, де генеруються QR-коди, технологій PayPass та NFC. Зручно також і те, що стандартні транспортні картки мешканців громади (крім персоніфікованих – учнівських та пільгових) будуть діяти і в транспортних засобах сусідніх міст – Луцька та Нововолинська, адже в цих містах оператором АСООП також є «CityСard».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Квітня 2023 12:46
Маю підозри, що там буде помітно гірше з реалізацією
Пасажир Показати IP 8 Квітня 2023 13:35
Тепер ці безрорбітні кобіти в куфайках будуть на щиї перевізників, а квитки подоражчають як мінімум у півтора раза. Тернопіль та інші міста Західної України давно відмовилися від такої лплати за пасажирські перевезення, а до волинських чиновників ще не дійшло.
Цікавий Показати IP 8 Квітня 2023 19:50
У Володимирі, як у Львові проїзд для пенсіонерів буде безкоштовним? Кількість пенсіонерів не буде обмеженою для маршруток? Картки для пільговиків видаватимуться безкоштовно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus