USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Показали, як виглядатиме музей Майдану

28 Червня 2018 22:10
Міжнародне журі оголосило переможця архітектурного конкурсу на кращий проект Музею Революції гідності.

Як передає УНІАН, результати конкурсу були оголошені на брифінгу в Києві.

Переможцями конкурсу стали представники німецького архітектурного бюро Kleihues + Kleihues Gesellschaff von Architekten Ян Кляйхус та Йоханес Кресснер.

«Ідея частково схожа на проект, номінований третім місцем - шлях, що починається на Майдані, йде по алеї Героїв Небесної сотні і закінчується на вершині музею... На горі знаходиться центральний вхід у музей, з якого відкривається неймовірна панорама. Найбільш важливо - цей проект є символом, який архітектурною мовою має передати глибину та емоційність подій Революції гідності», - сказав голова журі конкурсу, архітектор з Німеччини Матіас Зауербрух.

У свою чергу, міністр культури України Євген Нищук підкреслив, що до другої стадії конкурсу потрапили шість проектів, з яких журі номінували три найкращих. При цьому до складу журі ввійшли як фахові архітектури міжнародного рівня, так і члени родин Героїв Небесної сотні.

За словами міністра культури, музей має стати своєрідним будинком свободи, який увіковічнить боротьбу українського народу за вільне майбутнє.

«Це той будинок свободи, який може охопити всі віхи багатовікової боротьби українського народу за свободу, піком якої став 2014 рік, Революція гідності», - сказав Нищук.

У свою чергу, голова громадської організації «Родина Героїв Небесної сотні» Володимир Бондарчук підкреслив, що музей має в першу чергу уособлювати майбутнє України.

«Представники родин, представники поранених вперше працювали в складі журі міжнародного конкурсу... Музей в першу чергу має говорити про майбутнє, має бути храмом майбутньої України. Найбільшою шаною героям Революції гідності та російсько-української війни будуть зміни в країні, її успішне майбутнє», - зауважив Бондарчук.

Друге місце посів проект представників київського бюро Buro/architects Антона Олійника та Олексія Пахомова, третє місце - проект Ліни Готме з Парижа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Поки хрюкали свинi Показати IP 28 Червня 2018 23:24
Тема кастрюльки не раскрыта
Пастор Шланг Показати IP 29 Червня 2018 00:29
Вже пора музеї будувати? Коли країна у війні і боргах? Коли пенсіонери виживають, а Рева твердить, що українці багато їдять? Коли люди їдуть звідти, щоб не повертатися сюди, а міністри в долоні плещуть, що Польщі бракує робочих українських рук? Коли влада втрачає усі важелі впливу, боїться всіх і вся, коли на закон ніхто не звертає уваги, а нас нацьковують на сусідів і звинувачують у всьому як не Росію, то Польщу, то Угорщину? Лицемірство і брехуни.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus