USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Покажемо, що ми Європа», – Міністр молоді та спорту про майбутній ЧЄ в Луцьку

18 Липня 2018 20:07
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов сподівається, що Суперліга командного чемпіонату Європи з багатоборства у 2019 році, яка відбудеться у Луцьку, пройде на серйозному європейському рівні, адже в Україні вже мають досвід в організації масштабних заходів, зокрема, проведення фіналу Ліги чемпіонів та Євробачення.

Про це Ігор Жданов розповів під час брифінгу, який відбувся з нагоди відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики 18 липня.

Міністр наголосив, що дуже приємно проводити змагання саме в Луцьку.

«У 2015, коли відкривали цей стадіон-красень, я сказав, що тут будуть відбуватися великі змагання. Сьогодні сюди приїхали 547 легкоатлетів, крім українських спортсменів є представники з Вірменії, Грузії, Ізраїля, Молдови. Тому тут буде відбуватися запекла боротьба, відбір та кваліфікація на Чемпіонат Європи, який відбудеться з 7 по 12 серпня у Берліні, де ми будемо підтримувати наших спортсменів. Єдине, що мене хвилює, - це те, що Чемпіонат України – непересічна подія, однак сьогодні на стадіоні мало глядачів. Тому сподіваюся, що на фінали вболівальники підтягнуться та будуть підтримувати спортсменів, а через рік лучани своїми емоціями підтримають Чемпіонат Європи», - зауважив Ігор Жданов.

Та додав: «Ми покажемо, що ми Європа, адже вже провели фінал Ліги чемпіонів, Євробачення, Чемпіонат Європи з боксу та зі стрибків у воду. Тож і Чемпіонат Європи з багатоборства проведемо на належному рівні».
Своєю чергою, голова Волинської ОДА Олександр Савченко подякував міністру, адже саме міністерство прийняло рішення про проведення цих змагань у Луцьку. «Ви бачите, що ми можемо організувати безпеку на належному рівні, співпраця облдержадміністрації з міською радою абсолютно плідна, адже ми йдемо в одному напрямку – досягнення перемог або в спорті, або в розвитку економіки».

Голова ОДА пожартував, що, можливо, на стадіоні мало вболівальників, адже зараз тривають жнива, а на Волині потужно розвинена сільськогосподарська галузь.

«Думаю, на час проведення Чемпіонату Європи разом із владою міста будемо вирішувати питання про надання вихідних. Ще раз дякую Вам за підтримку Волині», - наголосив Олександр Савченко.
Як зазначив перший заступник міського голови Григорій Недопад, йому приємно, що Ігор Жданов дотримав слова, і в Луцьку відбуваються потужні всеукраїнські та міжнародні змагання.

«Мені приємно, що Чемпіонат України відбуватиметься саме у нас, адже зараз Луцьк є столицею легкої атлетики в Україні. Приємно зустрічати багато облич з нашого міста та інших регіонів. Тому сподіваюся, що змагання пройдуть на високому рівні», - зауважив Григорій Недопад.
Насамкінець Ігор Жданов наголосив, що Чемпіонат Європи на 99% відбудеться у Луцьку, адже сюди приїжджав президент Європейської легкоатлетичної асоціації Свен Хансен, який бачив цей стадіон. Тож у федерації ухвалили рішення про проведення змагань саме в Луцьку. З його слів, завданням держави є забезпечення умов для проведення чемпіонату: українська федерація разом з європейською будуть організовувати змагання, а держава має виділити певне фінансування, тож зараз ідуть розрахунки, скільки на це коштів необхідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Реаліст Показати IP 18 Липня 2018 20:59
Не забудьте пенсіонерам європейську пенсію дати, європейці африканського масштабу....
123! до Реаліст Показати IP 19 Липня 2018 08:16
Ще раз за шЛюшка проголосуєш, і європейська пенсія в тебе в кармані. А взагалі не розумію таку худобу, що б хорошого не було б, всерівно ниє і сере... ХУДОБА!!!
лучанин до 123! Показати IP 19 Липня 2018 09:24
"що б хорошого не було" - це для кого воно хороше? Хто на ті чемпіонати по легкій атлетиці ходить? Проходиш мимо, дивишся, а там на трибунах кілька людей сидить і то, мабуть, знайомі спортсменів. Чи це може хороше для пенсіонера, який тільки і мріє на бігунів дивитись, а не думає, де ліків купити, щоб ще і з пенсії 1000 грн на комун послуги і на їжу вистачило? Хороше - це створили новий завод на кілька сотень робочих місць, хороше - це модернізували виробництво, щоб не було шкідливим, хороше - це корупції стало менше, хороше - це запровадження переробки сміття, а не забруднювання природи, хороше - це припинення війни. Ряд можна продовжувати. Якщо буде щось із цього, то і люди порадіють.
Юля Показати IP 18 Липня 2018 21:16
Це зрада. В країні зубажиння, генацит, вимірання, а вони побігульки устраюють. Лучше б по тищі видали б
Будьте оптимістами Показати IP 19 Липня 2018 10:01
Чемпіонат Європи в Луцьку - це велика, навіть надзвичайна подія для області. Це - престижно для міста, гордість для лучан. Завдяки класній спортивній базі Федерація вибрала саме Луцьк. Міська рада і всі дотичні до спорту структури мають працювати так, щоб люди розуміли, для чого проводяться спортивні заходи, і самі захотіли зайнятися якщо не спортом, то хоч фізкультурою. Вкладання грошей в спортивну інфраструктуру і спортивні заходи - це інвестиція в здоров'я нації. Респект тим, хто вкладав у стадіон і спортивні майданчики в Луцьку!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus