USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк прийматиме Суперлігу командного чемпіонату Європи з багатоборства

29 Травня 2018 11:51
Луцьк прийме Суперлігу командного чемпіонату Європи з багатоборства у 2019 році. Таке рішення було прийняте на засіданні Виконавчого комітету Європейської легкої атлетики, передає ФЛАВО.

Командний чемпіонат Європи з багатоборства проводиться у чотирьох лігах. Найсильніші команди виступають саме у Суперлізі.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агенству Волинські Новини прес-секретар Федерації легкої атлетики Волині Юрій Конкевич, цe пeрші міжнародні змагання такого масштабу з лeгкої атлeтики в Україні від початку війни. З його слів, попeрeдні змагання були в 2013 році у Донeцьку - юнацький чeмпіонат світу.

«6-7 липня 2019 року вісім найсильніших європейських команд, включаючи збірну України, у Луцьку боротимуться за перемогу у Суперлізі командного чемпіонату Європи. Ці змагання зламають сумну тенденцію, коли Україна була позбавлена права проведення міжнародних легкоатлетичних змагань упродовж тривалого часу, - говорить президент ФЛАУ Ігор Гоцул. - У 2013 році ми блискуче провели юнацький чемпіонат світу у Донецьку. Ми мали амбітні плани щодо продовження цієї традиції. Проте агресія Росії проти нашої країни зламала ці плани. Ми були позбавлені права проведення змагань, втратили кілька баз підготовки.

Проте ми наполегливо працювали, будували нові стадіони і боролися. Як результат, нам вдалося повернути в Україну міжнародні легкоатлетичні змагання. Це наша перемога. Впевнений, що після завершення чемпіонату у нас буде привід привітати один одного і з успішним виступом українських легкоатлетів, і з успішним проведенням турніру. Вітаю всіх з цією новиною і до зустрічі у Луцьку!».

У 2017 році Суперлігу командного чемпіонату Європи з багатоборства приймав Таллінн. Тоді збірна України перемогла у командному заліку. В індивідуальному Аліна Шух була найкращою у змаганнях семиборок, а Олексій Касьянов став другим серед десятиборців.

Нагадаємо, 24 квітня 2016 року на луцькому стадіоні «Авангард» відбувалися видовищні змагання з легкої атлетики - Міжнародна легкоатлетична матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина.

Сьогодні тут відбуваються тренувальні збори української лег­коатлетичної збірної. Завдяки сертифікації спортивної споруди (ІІ категорія) Міжнародною федерацією легкої атлетики ІААF, на ньому вже проводили міжнародні змагання та всеукраїнські чемпіонати.

До слова, це дозволяє проводити на головній спортивній арені Волині чемпіонати всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованій Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

До слова, «Авангард» увійшов у трійку найкращих легкоатлетичних арен України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus