USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Походеньки-поїзденьки: велосипедами по Йорданії. ФОТО

13 Березня 2013 12:00
Про подорожі в Україні й за кордоном розповідатимуть «Волинські Новини» щосереди у рубриці «Походеньки-поїзденьки». Запрошуємо також і вас до висвітлення своїх походів, подорожей чи майбутніх туристичних поїздок тощо.

Про велосипедний тур українців у Йорданії пише блогер «СвітЗаОчі»:

Йорданія - відносно невелика країна, що знаходиться між долиною річки Йордан, Мертвим морем, Червоним морем і Аравійською пустелею. Мабуть, всі бачили численні фото Петри - неймовірного витвору природи і людського таланту. Фотографії не обманюють - це дійсно варто побачити на власні очі.

Каньйони біля Мертвого моря - ми пройдемо по дну річки, затисненої серед червоних стін. Серед каньйону - красивий водоспад. І що приємно - вода в річці бере початки з термальних джерел, тому мерзнути не доведеться.

Червоне море - кольорові рибки, корали і морські їжаки. Чудовий фініш поїздки на пляжі.



Країна розташована на Близькому Сході та межує із Сирією на півночі, Іраком на північному сході, Саудівською Аравією на сході і півдні та Ізраїлем і Західним Берегом на заході. Сухопутний кордон з вищевказаними країнами складає 1619 кілометрів. Є також межі, окреслені Затокою Акаба і Мертвим морем.



Амман - столиця Йорданії, у минулому столиця Амонітського царства - Раббат Амон, потім - греко-римське місто Філадельфія (одне з міст Декаполіса). Спочатку побудований як і Рим на семи горбах, сьогоднішній Оман займає щонайменше 10 гір, на схилах яких живописно розташовані будинки і вілли переважно білого кольору.



Мертве море - безстічне солоне озеро між Ізраїлем і Йорданією. Його поверхня і узбережжя знаходяться на рівні 422 метри нижче рівня моря і цей рівень постійно знижується. Узбережжя озера є найнижчою ділянкою суші на Землі. Мертве море це один з самих солоних водойм на Землі, солоність досягає 33,7 проміле.



Королівська дорога – торгівельний шлях, що мав життєво важливе значення для стародавнього Близького Сходу. Вона починалась в Єгипті, і проходила через Синайський півострів у Акабу. Звідти вона повертала на північ, через Амман і Дамаск виходить до Євфрату. Ця дорога була частиною Великого Шовкового шляху, завдяки цьому землі багатіли, активізувалось будівництво, торгівля, ремесла тощо. Цим шляхом ми і будемо їхати на велосипедах.



Мадаба знаменита своєю візантійською мозаїкою, що включає «Карту Мадаби» - мозаїчну карту Палестини, датовану 6 століттям. Карта складена з двох мільйонів шматочків, ця карта показує Ніл, Мертве море, Єрусалим, включаючи Храм Гробу Господнього.



Гора Небо (Mount Nebo) - місце, звідки Мойсей побачив землю обітованну. Також вважається, що саме тут похований пророк, однак місце його поховання досі не знайшли.




Заповідник Муджиб - це один із семи заповідників Йорданського королівства. Розташований він у мальовничому місці - в ущелині Ваді Муджиб, яке плавно збігає в Мертве море. Заповідник заснували у 1987 році, а його територія становить 220 квадратних тисяч кілометрів.



У заповіднику Муджиб існує кілька різних маршрутів - сухопутні й водні, але пересуватися по території заповідної зони можна лише з дозволу Королівського Товариства Охорони Природи.



Петра - столиця Едома або Ідумеї, пізніше столиця Набатейського царства. Місто розташоване на території сучасної Йорданії, на висоті більше 900 метрів над рівнем моря, над долиною Арави, у вузькому каньйоні Сик. Прохід в долину - через ущелини, розташовані на півночі і на півдні, тоді як зі сходу і заходу скелі прямовисно обриваються, утворюючи природні стіни до 60 метрів у висоту. Коли проходиш прохолодним каньйоном Сик завдовжки кілометр, за поворотом відкривається Скарбниця - велична будівля з фасадом, висіченим з величезної скелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus