USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Полеглі заради України та мирної Європи: у Луцьку згадували Героїв російсько-української війни

28 Жовтня 2018 19:29
Тих, хто вважав своєю справою спинити зло, стояли в бою до останнього, не вважали мужність подвигом, ніс свій хрест без нарікань – усіх полеглих у російсько-українській війні на сході України бійців-волинян згадували під час вечора пам’яті у Луцьку.

Вечір пам’яті «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх», організований ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» відбувся 28 жовтня в облмуздрамтеатрі у Луцьку.

Розпочали з благословення від військового капелана отця Сергія Мельничука. Він розповів, що владика Михаїлпередає своє благословення усім матерям, дружинам, дітям, які не діждалися з війни своїх синів, чоловіків та батьків. Церква, з його слів, завжди молитиметься за наших Героїв, які віддали життя за те, щоб ми жили у мирній Україні. Він закликав наводити лад в країні, не бути байдужими і своїми вчинками довести, що ми гідні кращого життя, кращої долі для України. Для того, щоб смерть Героїв не була марною, потрібно змінювати себе, змінювати світ, починаючи з себе, жити чесно, аби зватися людиною з великої літери, людиною слова та честі. Для єднання з душами полеглих прочитали молитву.
Світлини усіх полеглих волинських Героїв продемонстрували учасникам заходу, адже святим обов’язком волинян є пам’ятати про кожного сина нашого краю, чия жертовність була заради України та мирної Європи. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Під час вечора пам’яті лунали пісні, поезія та інструментальні композиції від оркестру «Кантабіле» та інших волинських виконавців.

Голова Волинської облдержадміністраціїОлександр Савченко зазначив, що якби не ці патріоти, невідомо де зараз був би наш ворог – на Волині чи навіть у Західній Європі. Він нагадав, що герої йшли майже без зброї, адже домайданна влада зробила усе, щоб знищити армію. Тепер армія є, у тому числі, ціною життів волинських патріотів. Голова ОДА визнав, що влада мало зробила для того, щоб покоління, які виховуються і ті хто може захищати державу, могли пишатися, що ми маємо таких Героїв. Війна триває понад чотири роки, а тільки нещодавно в облдержадміністрації створили відділ зі справ ветеранів АТО. Для виховання покоління намагатимуться робити більше як в області, так у Луцькій міськраді та в об’єднаних територіальних громадах.
Голова ради ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан зауважила, що за чотири роки у неоголошеній війни загинули майже чотири тисячі бійців, серед них майже 200 волинян, ще 12 волинян зникли безвісти. Вона подякувала Богу за захисників, які зросли на Волинській землі, які закрили собою мир для рідних. Біда об’єднала родини загиблих в громадську організацію, тепер вони знають як захистити пам'ять своїх дітей, захистити себе. На вечір пам’яті, що відбувається вже втретє, прибули члени родин загиблих з Рівненської та Львівської областей. Для того, щоб країна пам’ятала своїх Героїв, співпрацюють з владою міста та області, втілюють проекти.
За активну громадську позицію, підтримку, допомогу та співпрацю з родинами загиблих подяки від громадської організації Любов Карабан вручила Олександру Савченку і виконувачу повноважень Луцького міського голови Григорію Пустовіту.
«Не під силу серцю мами зрозуміти, коли іде дитина із життя, а серце мамине живе любов’ю, молитвою, надією в дитині, ніколи серце мами не прийме свого синочка бачити в домовині», - матір загиблого бійця 51-ї ОМБ, кавалера ордену «За мужність» 3-го ступеню посмертно Сергія Дармофала Софія Дармофал зазначила, що сина ніхто не може замінити матері та продекламувала зворушливий вірш.
Завершили захід спільним покладанням квітів до до пам’ятного фотостенду Стели Героїв на Театральному майдані, після чого учасники заходу вирушили до міського цвинтаря у селі Гаразджа, де продовжили вшанування Героїв.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Вітя Іловайський Показати IP 28 Жовтня 2018 19:50
Термін російсько-українська війна неіснує в природі документально нігде, сепари такі самі громадяни України як і ми
вояк Показати IP 28 Жовтня 2018 20:12
Загиблим потрібна молитва,денно і нощно,а не музика і співи.
ща до вояк Показати IP 28 Жовтня 2018 21:22
це ти скажи батюшці який ВІДСПІВУЄ загиблих... Або матерям полеглих, які були присутні на дійстві...
Корiнний лучанин Показати IP 28 Жовтня 2018 20:36
Якоi якоi вiйни ,гебельсята"?
до корінного лучанин Показати IP 28 Жовтня 2018 20:49
так-так,протри очі і ще раз прочитай - роійсько-української ! Сам ти гебельс.
11 Показати IP 28 Жовтня 2018 21:53
Вишиванки згадували які обкрадають українців. Чи українці які впахують на заробітках щоб вижити в Україні? Хто вони такі?
Конституція Показати IP 28 Жовтня 2018 21:55
Якби дотримумались конституції України то і війни не було б, ця війна на совісті всіх тих хто зневажив її , вирішив не обирати президента , а іншим методом показати свої права і безвідповідальність порушивши всі міжнародні договори і принципи в тому числі і з Російською Федераією
Мешканець до Конституція Показати IP 28 Жовтня 2018 22:06
Це Вам пілот вертоліта чи поціновувач "поребрика" розповів?
Марина Показати IP 28 Жовтня 2018 22:24
Ви всі, тролі прокляті, вам не соромно всю цю дурню писати, яку ви тут понаписували? Нічого святого у вас немає, ні честі, ні гідності. І подохнете ви всі безславно, і добрим словом ніхто не згадає, бо не буде за що! А наші полеглі Герої ніколи не будуть забуті! Вічна їм слава! Вічна їм шана! І вічна пам'ять! І доземний уклін їхнім батькам, за те, що виховали таких славних синів і доньок! Не звертайте увагу на цих неадекватів і кремлівських посіпак, які не втомлюються пустословити. Завше так не буде...
Анатоль_ до Марина Показати IP 29 Жовтня 2018 11:05
Ех, сестрьонка!
Я до Марина Показати IP 29 Жовтня 2018 17:41
це конркетно і мабуть надовго.. а може тобі попустить ще??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus