USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Поляки блокують рух автобусів у пункті «Медика-Шегині»

20 Березня 2024 16:28
Сьогодні вдень розпочалося обмеження руху автобусів на виїзд з України та вʼїзд в Україну на підʼїзних шляхах до пункту пропуску «Медика-Шегині».

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

«За наданою інформацією, обмеження руху автобусів розпочалося сьогодні близько 11:10. Організатори таких дій блокують рух на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині». Вони планують пропускати лише по одному автобусу на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд», – йдеться у повідомленні українського відомства.

За попередньою інформацією, така акція триватиме до 20:00 год. 20 березня 2023 року, тобто в межах загальнодержавного страйку у Республіці Польща.

Читати ще: Польські фермери перекрили на чотири дні трасу, яка з’єднує Варшаву і Берлін

Прикордонники просять перевізників та громадян, які планують поїздку через українсько-польський кордон, врахувати цю інформацію. Про відновлення ритмічного руху пасажирських автобусів у пункті пропуску «Шегині» буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, польські аграрії у середу проводять великий страйк, у межах якого блокада доріг і протести відбуватимуться у понад пів тисячі місць по всій країні.

Головні вимоги фермерів – відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокування агропродукції з України.

Як зазначається в повідомленні у Фейсбуці генконсульства України в Любліні, консул генерального консульства України в Любліні Сергій Царук здійснив поїздку до пункту пропуску «Дорогуськ-Ягодин», де під час зустрічі з представниками місцевої поліції та протестувальниками наголосив на «неприпустимості будь-яких затримок руху пасажирських автобусів».

«Поліція заперечила факти навмисного блокування протестувальниками пасажирських автобусів. Сповільнення руху може бути спричинене технічними причинами, повʼязаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. У таких випадках автобуси можуть очікувати до пів години часу», – зазначають у консульстві.

Як підкреслюється, в моменті перебування консула на місці протесту рейсовий пасажирський автобус безперешкодно проїхав в напрямку України.

Крім того, генеральне консульство України в Любліні окремо «звернулося з офіційним листом до коменданта поліції Люблінського воєводства з проханням забезпечити в подальшому безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 21 Березня 2024 02:41
куди виїжджав місцевий польський консул ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus