USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Польські фермери погрожують заблокувати ПП «Медика – Шегині»

3 Січня 2024 13:54
Польські фермери погрожують знову заблокувати прикордонний пункт пропуску «Медика – Шегині». Відновити протест на кордоні можуть вже в четвер, 4 січня.

Про це повідомляє РАР з посилання на лідера протестувальників Романа Кондрува.

За його словами, страйкарі відновлять протест, якщо не отримають письмових гарантій щодо виконання їхніх вимог. Сьогодні, 3 січня, мають відбутися переговори щодо вимог протестувальників.

Польські фермери висувають три головні вимоги до польського уряду:

– здійснення доплат до закупівельних цін на кукурудзу, які вони вважають в регіоні занизькими;

– продовження на 2024 рік програми надання низькопроцентних кредитів аграріям, які було запроваджено у зв’язку з напливом українського збіжжя на польський ринок;

– збереження ставки аграрного податку, який планується підняти у 2024 році, на рівні 2023 року.

«Ми хочемо отримати такі запевнення в письмовій формі. Я буду обговорювати це в середу (3 січня, – ред.), зокрема із заступником міністра сільського господарства Стефаном Краєвським. Для нас важливо, щоб ми отримали письмове запевнення, що наші вимоги будуть виконані. Якщо міністр не може дати такого запевнення, нехай це напише прем’єр-міністр», – заявив Кондрув.

Крім того, він зазначив, що вже спілкувався з поліцією та кризовою групою, яка супроводжує конфлікт на кордоні. А тому заявив, що «все готово для подовження протесту».

Як інформували, у Польщі продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ».

Нагадаємо, з 6 листопада 2023 року польські перевізники проводили страйк на прикордонних переходах з Україною, висуваючи низку вимог. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. 15 грудня митний пост «Ягодин» повністю відновив пропуск вантажів в обидва боки українсько-польського кордону. Проте того ж дня з’явилося повідомлення, що польським перевізникам дозволили відновити протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus