USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поляки просять відновити залізничне сполучення «Здолбунів-Ковель-Хелм»

16 Серпня 2019 16:47
Залізничний маршрут між Україною і Польщею перестав функціонувати через непорозуміння між Укрзалізницею і польськими митниками.

Мер польського Хелму звернувся в залізничну компанію PKP Intercity і в Міністерство інфраструктури Польщі з проханням вплинути на вирішення питання про відновлення залізничного сполучення між Хелмом і українським Здолбуновом.

Про це пише ЦТС з посиланням на Кurier Кolejowy.

У відповідь на звернення, в залізничній компанії і в міністерстві градоначальнику нагадали, що оператором потягу, що виконував до недавнього часу перевезення на маршруті, є «Укрзалізниця», яка прийняла рішення про припинення його курсування в односторонньому порядку.

У Міністерстві інфраструктури Польщі відзначили, що такий крок призвів до погіршення транспортного сполучення між Польщею та Україною.



У відомстві поінформували, що ведуть переговори з українською стороною про відновлення курсування поїзда. За інформацією польського видання, міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик особисто попросив міністра інфраструктури України Володимира Омеляна вжити заходів з відновлення сполучення на лінії Хелм-Здолбунів.

Як уже повідомлялося раніше, з 19 червня, потяг Здолбунів-Холм не ходить до Хелма – тепер його кінцевим пунктом є прикордонна польська станція Дорогуськ. Причиною скорочення маршруту стала неузгодженість позиції між «Укрзалізницею» і польської митною службою щодо сплати податку на паливо.

Як пояснював директор департаменту організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів АТ УЗ Олександр Красноштан, польська сторона стала вимагати, щоб УЗ платила податок на паливо, яким заправлений український дизель-поїзд, якщо його обсяг перевищує 200 літрів. «Укрзалізниця», в свою чергу, не погодилася з нововведеннями і відмовилася платити додаткові податки.

У зв’язку з цим, 11 червня в PKP Intercity анонсували, що компанія запускає автобуси на польській ділянці маршруту поїзду Здолбунів-Хелм, тобто між Дорогуськом і Хелмом.

Нагадаємо, що міжнародне залізничне сполучення між Ковелем та Хелмом було введено 12 червня 2017 року, у вересні того ж року маршрут був продовжений до Здолбунова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus