USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Поляки продовжили блокаду ПП «Ягодин-Дорогуськ» до лютого 2024 року

22 Листопада 2023 20:40
Блокаду пункту пропуск «Ягодин-Дорогуськ», що на українсько-польському кордоні, продовжено до 1 лютого 2024 року.

Про це повідомив лідер польських перевізників, які блокують кордон, Рафал Меклер з ультраправого Національного руху, пише Цензор.Нет.

«Ми подали ще одну заявку. Протест у Дорогуську продовжено до 1 лютого 2024 року. Прийнято без застережень», – зазначив він Меклер у мережі.

Він також анонсував розширення блокади на четвертий пункт пропуску «Медика-Шегіні» з 23 листопада.

Читати ще: Страйк польських перевізників: загальна сума збитків вже склала 305 млн гривень

«У четвер фермери виходять на Медику. Разом можемо більше», – написав він.

Раніше він заявив про факти в’їзду українських фур через заблоковані пункти пропуску на кордоні у супроводі поліції. Зокрема, нібито фури проїжджали без черг із поліцією на пункті «Краковець-Корчова».

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема, заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску «Корчова-Краківець», «Гребенне-Рава Руська», «Дорогуськ-Ягодин».

Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Читати ще: Безлюддя «Ягодина»: за три доби через пункт пропуску замість 3600 авто прослідувало лише 364

Переговори українських урядовців з протестувальниками результату не дали, а голова Держагентства відновлення та розвитку Мустафа Найєм наголосив, що деякі вимоги польських перевізників Україна навіть не обговорюватиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP 22 Листопада 2023 22:28
Тут вже питання не до тих що блокують, бо в кожного дебіла в голові є якісь ідеї. Влада Польщі спеціально йде на конфлікт з Україною і ЄС. Чому? Нагадити усім під кінець правління?...
Патрiот до Ірина Показати IP 23 Листопада 2023 09:28
Ти на себе в люстерко подивись,ранiше як когось д.бiлом називати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus