USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поляки рушили «Бігом на Майдан» на честь річниці революції

18 Листопада 2014 10:26
Поляки почали пробіг "Бігом на Майдан" з Варшави до Києва на честь річниці Євромайдану. Про це інформує УНІАН.

Більше двох десятків польських журналістів та громадських активістів сьогодні на світанку розпочали пробіг з польської столиці Варшави до Києва на знак солідарності з українцями, які наприкінці тижня відзначатимуть першу річницю Революції гідності.

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, в рамках акції на честь річниці Євромайдану її учасники планують пробігти 800 кілометрів та дістатися до української столиці у п'ятницю, 21 листопада.

"У мінливому світі медіа пам'ять і терпіння є сьогодні дорогим товаром. Біжимо для того, аби оживити пам'ять того, як рік тому українці нагадали нам усім, що це таке, європейські цінності. Мали сміливість за них боротися і гинути в їх ім’я від куль «Беркуту", - написали організатори заходу на своїй сторінці у Facebook.

"Дістанемось туди від вашого імені – тих, хто хоче європейської, демократичної та вільної України. Як показали вибори, цього ж прагнуть і українці, хоч настрої сьогодні не надто позитивні. Може, той факт, що будемо фізично виснажені після 800 кілометрах бігу у холоді і в темряві (моліться, щоб не падав сніг), підвищить довіру українців до польських друзів", - відзначається у повідомлені.

Учасники акції, серед яких журналісти найбільших засобів масової інформації, громадські діячі та багаторазовий олімпійський чемпіон зі спортивної ходьби Роберт Коженьовський, планують бігти по черзі естафетою без зупинок і вдень, і вночі.

На фінішній прямій у Києві запланований спільний пробіг разом із мешканцями української столиці.

Ініціаторами та організаторами акції виступили директор першої програми "Польського радіо" Каміль Домброва та публіцист "Gazeta Wyborcza" Пьотр Пацевіч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 18 Листопада 2014 10:32
А полякам радість. Найшли дурніших за себе і з України створили буферну зону перед росією
Олена Показати IP 18 Листопада 2014 17:39
Молодці поляки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus