USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поляки скуповують житло в Іспанії на випадок війни у Польщі, – ЗМІ

27 Березня 2024 08:42
Громадяни Польщі похилого віку та молодь стали активно цікавитися нерухомістю в Іспанії.

Як пише The Warsaw, люди вмотивовані шукати житло на півдні, бо бояться, що війна може перекинутися на територію їхньої країни.

Газета вказує, що поляки у 2024 році стали втричі більше купляти житло в Іспанії, ніж раніше.

Зокрема, представник варшавської агенції нерухомості Себастьян Павлак розповів журналістам, що інтерес поляків до іспанської нерухомості почав зростати з початком війни в Україні, але стрибнув нещодавно.

«Зростання за останні два роки очевидне, але на початку цього року воно посилилося, що, ймовірно, пов’язано із новинами з України. Дедалі частіше з’являється інформація, що війна може прийти до нас. Половина клієнтів зізнається в бесідах з нами, що вони думають про дві речі: як безпечно вкласти гроші та куди тікати в разі війни», – зазначив Павлак.

У виданні вказують, що наразі в середньому квартира площею 65 квадратних метрів продається в Іспанії за 160 тисяч євро, тобто за метр доведеться сплатити 2,4 тисячі євро. При цьому більшість польських клієнтів розраховують придбати житло за 150 тисяч євро.

Нагадаємо, 24 березня російська ракета порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Пізніше міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що військові збили би російську ракету, якби у них була упевненість у тому, що вона прямує до якоїсь цілі у країні. А у Збройних силах Польщі заявили, що не стали збивати ракету, щоб не створювати ризик для місцевого населення.

Як інформували, у польському суспільстві поступово починає зростати підтримка ідеї щодо можливої участі польських військ у війні в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
УПА Показати IP 27 Березня 2024 09:45
сцикуни, а як же Східні креси? Уже і своя Польща не потрібна
Вуйко Показати IP 27 Березня 2024 10:11
А якщо в Іспанії буде війна шо сі будуть робити?
Анонім до Вуйко Показати IP 27 Березня 2024 13:22
Продадуть і переїдуть в Марокко
Анонім Показати IP 27 Березня 2024 13:21
Пшетушки, зверніть увагу на досвід українців. Встигніть не лише купити, але і переїхати
Репер Зеник Показати IP 27 Березня 2024 16:52
Іспанія ... так собі
Клава Показати IP 28 Березня 2024 03:37
поляки втратили інтерес до рашистської ракети, коли переконались, що в ній відсутнє українське зерно..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus