USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Поляки зняли блокаду на одному з пунктів пропуску: що і як їде через кордон

21 Березня 2024 10:20
Польські фермери припинили блокувати рух вантажівок на напрямку пункту пропуску «Медика – Шегині», заблокованими станом на 21 березня залишаються чотири напрямки кордону з Польщею.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, передає УП.

«Інформацію про це українські прикордонники отримали близько 21:30 напередодні від представників Прикордонної варти Польщі. Там зазначили, що польські фермери завершили блокування руху вантажних транспортних засобів на вʼїзд в Польщу та виїзд. Тож оформлення цієї категорії транспорту почали здійснювати в звичному порядку», – зазначив він.

За словами Демченка, станом на ранок заблокованими для руху вантажівок залишаються «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Рава-Руська».

Читати ще: Польські фермери перекрили на чотири дні трасу, яка з’єднує Варшаву і Берлін

На напрямку цих пунктів пропуску польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки, але, наприклад, біля «Рави-Руської» та «Ягодина», як і раніше, не пропускають вантажні транспортні засоби з України в Польщу. Крім того, в напрямку «Ягодина» протестувальники пропускають досить незначну кількість вантажівок, які їдуть в Україну, зазначив речник ДПСУ. За минулу добу таких було лише 50, що для цього напрямку є критично низьким показником.

Сукупно в чергах на чотирьох заблокованих напрямках на території Польщі станом на ранок 21 березня перебувають майже 850 вантажівок. Найбільше – навпроти «Ягодина» та «Рави-Руської».

Читати ще: Варшава хоче заборонити транзит збіжжя через Польщу з 1 квітня

На інших напрямках західного кордону, за словами Демченка, також зберігаються черги, адже водії обирають собі інші ділянки через ускладненість руху на українсько-польській ділянці. Зокрема навпроти ПП «Тиси» на території Угорщини черга з вантажівок сягає 1000 автомобілів, ще 530 автівок – у черзі навпроти пункту пропуску «Ужгород» з боку Словаччини, майже 400 – на румунсько-українському кордоні навпроти ПП «Порубне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus