USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Поліція обшукала офіси найбільшого німецького банку у справі «панамських документів»

29 Листопада 2018 16:23
Німецька поліція провела у Франкфурті обшуки в офісах найбільшого німецького банку Deutsche Bank. Вони пов'язані з розслідуванням «панамських документів» про відмивання коштів за допомогою офшорів, пише TheБабель.

В обшуках брали участь близько 170 поліцейських, прокурорів і податкових інспекторів. Слідчі вивчають діяльність двох працівників Deutsche Bank, які нібито допомагали клієнтам створювати офшорні компанії для відмивання грошей.

За даними слідства, лише в 2016 році дочірня компанія Deutsche Bank, зареєстрована на Британських Віргінських островах, обслуговувала близько 900 клієнтів, переказавши понад €300 млн.

Що таке Panama Papers?

Це неформальна назва витоку конфіденційних документів панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, які стосувалися створення офшорів для ухилення від сплати податків. Документи отримала німецька газета Süddeutsche Zeitung у 2015 році від анонімного джерела. Протягом року група міжнародних журналістів досліджувала ці дані.

Серед тих, хто фігурує у документах — президент Петро Порошенко, а також президенти Аргентини та ОАЕ, прем'єр-міністр Ісландії Давид Сігмюндюр і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus