USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Мальті відомого бізнесмена судитимуть за вбивство журналістки

19 Серпня 2021 08:45
Відомий мальтійський бізнесмен Йорген Фенек постане перед судом за звинуваченням у вбивстві журналістки Дафне Каруани Галіції після того, як в середу йому було пред'явлено звинувачення.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Times of Malta.

Фенек звинувачується в співучасті у вбивстві та злочинній змові. Прокуратура домагається довічного ув'язнення за першим пунктом звинувачення і додаткового тюремного ув'язнення від 20 до 30 років за другим.

Звертаючись до суду із запитом про те, що Фенеку слід відмовити у звільненні під заставу, прокуратура повідомила, що в листопаді 2018 роки бізнесмен купив в інтернеті гранати, отруту, кулемети і сотні патронів.

Покупки були здійснені в тому ж місяці, коли стало відомо, що Фенек був власником компанії під назвою 17 Black, про яку писала Каруана Галіція і яка, за словами мальтійських фінансових регуляторів, була джерелом коштів для компаній, створених в Панамі тодішнім міністром енергетики та керівником апарату колишнього прем'єр-міністра Джозефа Муската.

Рішення перейти до суду поклало кінець судовому процесу, який почався в листопаді 2019 року, коли Фенек був заарештований на борту своєї розкішної яхти. Яхта виходила з мальтійської гавані на світанку наступного дня після того, як Мускат запропонував помилувати людину, яка стверджувала, що знає організатора вбивства Каруани Галіції.

У лютому цього року Вінсент Мускат, не пов'язаний з колишнім прем'єром, став першою людиною, засудженою за вбивство. Його засудили до 15 років позбавлення волі. Два брата, Джордж і Альфред Деджоржіо, також обвинувачені в причетності до вбивства, звернулися з проханням про помилування до президента.

Дафне Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проєкту Panama Papers, загинула внаслідок вибуху автомобіля 16 жовтня 2017 року на Мальті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus