USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поліція оштрафувала маму 3-річної дитини через безлад у домі: як реагують у мережі та що відомо про родину

24 Березня 2023 20:24
В Кам’янець-Подільському поліція оштрафувала матір 3-річної дитини за безлад та розкидані речі в квартирі.

Інцидент викликав обговорення в соціальних мережах.

Деякі батьки обурилися через рішення оштрафувати матір малолітньої дитини й пригадали свої життєві історії пов’язані з дітьми та побутом.

Читати ще: У Луцьку жінка хотіла продати 11-місячну дитину своєї подруги за $30 тисяч

Більше про родину жінки, яку оштрафували за безлад в квартирі, розповів начальник відділу Ювенальної превенції в Хмельницькій області Сергій Цимбалюк у коментарі «Українській правді. Життя».

Як розповіли в Ювенальній превенції, до них надійшло повідомлення про те, що місцева жителька неналежним чином доглядає за своєю малолітньою дитиною.
Правоохоронці провели з батьками профілактичну бесіду, а на матір склали протокол про адміністративне правопорушення.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді попередження або штрафу від 850 до 1 700 гривень.

Таке рішення Ювенальної превенції обурило деяких користувачів мережі й вони почали висловлювати свої думки з цього приводу.

Користувачка Вікторія Морівезер звернула увагу на те, що саме матір притягнули до відповідальності, й поставила риторичне запитання – коли в останній раз за таку «антисанітарію» штрафували батька дитини?

На ситуацію відреагувала журналістка Наталія Бушковська.

«У мене питання: де межа срачу? От я дивлюсь на свою хату, у мене чисто чи пора штрафувать? Я от не знаю. І друге: клінінг же дешевше? Так і буду тепер казать: я викликала клінінг, щоб заощадити на штрафі», – написала Бушковська.

Користувачка Тетяна Сомова приміряла ситуацію, яка трапилася на себе. Вона згадала історію 10-літньої давнини, коли молодший син вперше пішов в дитсадок. Тоді Тетяні не подобався заклад та вихователі в ньому.

«Ми перестали ходити в садок. Я думала, що робити далі. В хаті був безлад. Ні, не так. В хаті був СРАЧ. Срачидло. Армагедон. Я намагалася працювати, дати раду якомусь плануванню життя, думати, що робити далі з садком, як вигребти з роботами і дитиною. В мене не було сил ще й прибрати в хаті. Мені було байдуже», – написала Тетяна.

Повертаючись до інциденту в Кам’янець-Подільському жінка написала, що «якщо мати задовбана і без ресурсу – несіть штраф».

Водночас, деякі користувачі мережі вважають, що штраф був доречним, а жінка – «сама винна».

Ольга Машталер в коментарях здивувалася, що дехто став на бік жінки.
На думку іншої користувача, Тані Соловодової, справа не в забезпеченні родини, а в можливості навести порядок.
Користувач Максім Пронін певен, що «нормальна мама лікті буде гризти, щоб в домі буде охайно».
У коментарі «УП. Життя» начальник відділу Ювенальної превенції в Хмельницькій області Сергій Цимбалюк розповів, що незадовго до перевірки, через безлад в квартирі дитина отримала травму – глибокий поріз руки.

Після приїзду швидкої, лікарі госпіталізували дитину, щоб провести операцію та зашити рану.

«Швидше за все рана від жестяної банки, яка знаходилася в хаті. Вона була відкрита і нею дитина отримала глибокий поріз руки», – розповів Цимбалюк.

За його словами, лікар, який забирав дитину, звернув увагу на безлад в будинку: антисанітарні умови та різкий запах аміаку через брудні речі, які довгий час знаходилися на купі – зокрема, дитячі.

Після чого лікар звернувся в соціальні служби, які повідомили про інцидент в Ювенальну превенцію.

Зі слів матері дитини стало відомо, що батько працює вантажником і постійно на роботі, а вона самостійно виховує 3-річну дитину.

«На запитання – чому в хаті такий безлад, мати повідомила, що вона не встигає ані прибрати, ані попрати. Крім того, було встановлено, що дитина відстає – вона не розмовляє», – каже Сергій Цимбалюк.

За його словами, в майбутньому відповідальність може понести й батько трирічки.

Наразі родину взяли на облік у Службі в справах дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 24 Березня 2023 20:42
"Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді попередження або штрафу від 850 до 1 700 гривень". ЯКОЇ СТАТТІ ? безлад є правопорушенням ? не смішіть мої тапки. У БУДЬ-ЯКОМУ приміщенні можна знайти безлад, тому що не існує такого юридично визначеного поняття. тупоголова ювенальна юстиція просто не має призеленькуватого поняття чим вони насправді повинні займатись
Мммда... Показати IP 24 Березня 2023 21:40
Краще не заводьте дітей - не створюйте нових рабів для цієї олігархічно-хабарницької банди...
Дикий до Мммда... Показати IP 25 Березня 2023 08:37
Чурбанчиків наведуть, їм не вперше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus