USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція планує облаштувати на Волині 500 відеокамер

2 Квітня 2018 17:03
На Волині правоохоронці лобіюють створення 131 пункту відеонагляду.

Для втілення цієї ідеї вони просять сприяння та фінансування в обласної влади. Про це стало відомо сьогодні, 2 квітня, під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, пише Волинська правда.

Про ідею з встановленням систем відеонагляду розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника Головного управління поліції Волинської області Сергій Козак. «З урахуванням вимог двадцять першого століття, нам дуже необхідні сучасні камери спостереження», – заявив він.

За словами Козака, полісмени планують облаштувати 131 відеовузол, де буде встановлено близько 500 відеокамер. Наразі основна проблема в реалізації цієї ідеї – фінансування. Зокрема, фірма з Маріуполя може встановити систему відеонагляду за 49 мільйонів гривень, а столична фірма – за 32 мільйони. Полісмен уточнив, що схожі системи відеонагляду діють в багатьох регіонах і дають свої результати.

Депутат Костянтин Зінкевич, зауважив, що такі новації потрібно впроваджувати поетапно, адже вони потребують значних інвестицій. «Ці камери нам потрібні кров з носа», – резюмував Сергій Козак.

У підсумку, депутати підтримали ініціативу правоохоронців. Комісія рекомендувала розробити програму встановлення відеонагляду на умовах співфінансування. Питання щодо встановлення системи відеонагляду заслухають на сесії обласної ради, яка відбудеться 4 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus