USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція шле тисячами повістки на допит учасникам «сітки» Порошенка, – Аваков

12 Березня 2019 11:50
Глава МВС України Арсен Аваков розкрив деталі роботи однієї з «виборчих сіток», в якій за допомогою адмірнесурсу виборчі голоси пенсіонерів Києва, Київської області і ще одного регіону намагаються придбати за кошти бюджетної програми.

Про це міністр розповів в ефірі "Свободи слова" на ICTV у понеділок, 11 березня.

"Я наведу приклад однієї кримінальної справи, яка розслідується в Василькові Київської області. Мова йде про підкуп голосів ... Один зі штабів провладної команди наймає агітаторів, ті вибирають сто чоловік, як правило, найбідніших, йдуть до них в квартири і запитують, чи готові вони підтримати кандидата і, якщо так, то пропонують допомогу. Зі ста людей 30 говорить "так, ми готові«.Їх записують, йдуть до райради або в соцзабез зі списком і кажуть керівнику райради, меру виділити цим людям по тисячі гривень. використовуючи засоби програми «Турбота », яка закладена у бюджеті«, – розповів міністр.

Як повідомив міністр, після того, як адмінресурс був використаний і пенсіонер отримав гроші, повинен надійти дзвінок зі штабу, в якому співробітник цікавиться, чи дійшли гроші до людини. Після отримання позитивної відповіді, людина, що телефонує просить дотриматись обіцянки підтримати кандидата.

«Це що таке? І це відбувається по всій країні! Київська область – більше за всіх, Київ, Одеса, Одеська область, в Харківській області це є», – заявив глава МВС.

Він додав: «Люди, це ж все видно, – десятки людей нам повідомляють про це, бабусі дзвонять, журналісти пишуть».

Розповідаючи про конкретне кримінальне провадження щодо ситуації в Василькові, міністр уточнив, що слідче управління нацполіціі направляє повістки 2 тисячам осіб, які опинилися всередині даної схеми в якості покупця або посередника.

Відповідаючи на питання про те, яка кількість кандидатів в президенти займається подібного роду виборчими сітками, міністр сказав: «У нас вже є звернення щодо чотирьох кандидатів. ГБР веде перевірку щодо Тимошенко, я в даному випадку сказав про те, що стосується команди Порошенка , у нас є звернення по Таруті і Гриценку – по одному ».

При цьому Аваков підкреслив, що звернення ще не означає, що злочин дійсно було скоєно. Глава МВС знову нагадав про незаконність оплати роботи агітаторів в цілому. «А з бюджету оплачувати покупку голосів – це неймовірна гидота», – підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus