USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Політичні наміри переважають над пастирським візитом Патріарха Кирила, – Патріарх Філарет. ФОТО

8 Червня 2009 12:44
В Українській Православній Церкві Київського Патріархату готові привітати приїзд до України Патріарха Московського Кирила, якщо він буде сприяти утворенню в Україні єдиної помісної православної Церкви. Про це сьогодні, 8 червня, під час прес-конференції розповів Патріарх Київський і всієї України-Руси Філарет, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Патріарх Філарет розповів: «Патріарх Кирил приїздить до своєї пастви, пастви Московського Патріархату. І ми не заперечуємо його права на відвідання своєї пастви. Але якби він тільки до своєї пастви їхав! Але він їде в Україну, стосовно якої він заявляє, що не є іноземцем у ній. Якщо він не іноземець в Україні, то це означає, що Україна не є державою по відношенню до Росії».
 
«Він вважає, що Київ є південною столицею руського православ’я, не українського, а руського православ’я. І це – зазіхання на нашу помісну Українську Православну Церкву. Тому ми вітаємо його приїзд до України, але якщо він буде сприяти утворенню в Україні єдиної помісної православної Церкви. І не вітаємо його як окупанта по відношенню до України. Бо, заявляючи, що він їде з пастирським візитом, а хоче зустрічатися з ректорами наших університетів. Я думаю, що це вже виходить за межі пастирського візиту», – зазначив Глава УПЦ КП.
 
«І хоч він постійно заявляє, що церква не повинна втручатися у політику, оці його дії свідчать про те, що якраз політичні наміри мають перевагу над пастирським візитом. Тому ми молимося, щоб Господь його вразумив, що в Україні є Українська Церква, помісна церква, і треба сприять об’єднанню всього українського православ’я в єдину помісну православну церкву, яка буде в добрих братерських відносинах із Російською Православною Церквою і іншими помісними православними Церквами», – резюмував Патріарх Київський і всієї України-Руси Філарет.
 
Довідково:
 
Візит Патріарха Московського Кирила до України розпочнеться 27 липня. 28 липня Святіший Патріарх Кирил звершить богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Окрім Києва, він має намір відвідати Донбас, Крим та Західну Україну. Візит триватиме до 5 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 8 Червня 2009 17:19
шо то поганий виглд?!
Оппонент Показати IP 9 Червня 2009 15:24
І вигляд поганий, і рече ще хуже... Анафемській людині (тепер вже не священнику) все складно на цій землі...
юрий Показати IP 9 Червня 2009 17:02
кого вообще интересует мнение филарета? кто он такой... его не признает ни одна православная церковь мира - ему обидно, он жаждет чтобы все православные украины были в таком же положении...
Анонім Показати IP 10 Червня 2009 17:34
Chuk i Gek nijak ne mozhut vhomonytysia. To provokatora Zatulina v Krym poshliut zaxyshchaty "velikoje russkoje slovo" (iz 3-x bukv?),to teper samozvanciv iz RPC-MP-KGB, u kotryx "POD RIASAMI - GALIFE S LAMPASAMI". Vydno, perevelys v Xazarii normalni liudy.
Алекс Показати IP 11 Червня 2009 15:52
ВУкраїнській державі е своя Українська церква,і українська паства,до якої патріарх Кирил немае жодного стосунку.Його візит в державу носить суто політичний,кремлівський напрямок.,на дестибілізацію внутрішньої ситуації.Виходячи з цього а також що він являеться агентом ФСБ треба заборонити йому будь які поїздки територіею нашої держави
Православный Показати IP 12 Червня 2009 12:16
Вы батюшка вор и самозванец.Почему не скажете правду что в вашей церкви нет главного СТЯЖАНИЯ ДУХА СВЯТОГО.ПОДОБНОЕ ПРИТЯГИВАЕТ ПОДОБНОЕ а у вас ни в одной церкви нет антиминсов,по канону патриархом может быть только черный монах, а у вас были на момент самопровозглашения жена и дочь.Церковь не партия и глава церкви ГОСПОДЬ а священники -это носители его ДУХА СВЯТОГО,а увас нет святителей.Верующие как нибудь разберутся без участия преданого АНАФЕМЕ за лжеклятвы ,за торговлю приходами,за верную службу КГБ.Вспомните 89-91годы когда верующие на майдане требовали вашей отставки.
Анонім Показати IP 16 Червня 2009 12:07
мечтать не вредно.
Анонім Показати IP 18 Червня 2009 00:08
А такі люди(вори і самозванці!!!) нормальний вигляд ніколи мати не будуть!!!АНАФЕМА САМОЗВАНЦУ ФІЛАРЕТУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хома Показати IP 27 Червня 2009 10:22
Православному.Ісус же промовив у відповідь їм: Помиляєтесь ви, не знавши писання, ні Божої сили. (Матв.22:29) Як бачимо, щоб не помилятись у питаннях духовності, треба знати Св. Писання. А про сімейний стан пастирів там написано так:"Я для того тебе полишив був у Кріті, щоб ти впорядкував недокінчене та пресвітерів настановив по містах, як тобі я звелів, коли хто бездоганний, муж єдиної дружини, має вірних дітей, недокорених за блуд або неслухняність. Бо єпископ мусить бути бездоганний, як Божий доморядник, не самолюбний, не гнівливий, не п'яниця, не заводіяка, не корисливий..." (Тит.1:5-7) І про носіїв Духа Святого ви помиляєтесь:"Разве не знаете, что вы храм Божий, и Дух Божий живет в вас?(1Кор.3:16) Це сказано до всіх віруючих. І про "стяжание" помиляєтесь:"8 Дух дышит, где хочет, и голос его слышишь, а не знаешь, откуда приходит и куда уходит: так бывает со всяким, рожденным от Духа. (Иоан.3:8) Отже, ви пишете, самі не знаєте про що.
Анонім Показати IP 27 Червня 2009 12:00
Нормальний вигляд. Господь нехай додає довголіття. Глянте на свого Володимира і на Никодима (харків). Оці справжні розкольники. А пан так званий Православний взагалі байки пише. Сміявся довго. Особливо про антимінси.
українець Показати IP 27 Червня 2009 21:19
філарету не подобає говорити про помісну церкву він все зробив навпаки.У свій час необрали його патріархом так він вчинив розкол в україні.Став великим українцем хоча все життя розмовляв виключно російською мовою
Анонім Показати IP 6 Липня 2009 13:47
Я полностью согласен..с коментприями....не тебе Филька....да с твоею граммотою Кп судить о церкви...ты ее обокрал....вывез деньги в Швейцарию....я работал в соборе и знаю какой доход был в ней !млн.руб в год чистого дохода.....как ты бил своих детей...как издевался над священниками.....и меня когда рукопологал в сан...спросил:"Ты не думаешь бежать в Украинскую Церковь?".Нет-ответил я...."Знай это такое болото влезешь не выйдешь живым...."А теперь ты борец за справедливость.....гордый ты и самозвонец и лжепатриарх....уйди.....дай нам действительно объединится в Украине....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus