USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Політиків просять не втягувати журналістів у вибори

15 Вересня 2009 16:27
Нацкомісія зі свободи слова при президенті закликає політиків не використовувати журналістів у майбутній передвиборчій кампанії. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Про це сказано у заяві Нацкомісії – пише Українська правда.
«Нацкомісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі закликає політичні сили, що братимуть участь в президентській виборчій кампанії, не використовувати маніпуляційні технології, не втягувати журналістів у політичну боротьбу і не руйнувати журналістську професію», – йдеться у ній.
Нацкомісія також звертається до політичних сил з закликом «не вдаватися до антидержавної риторики і не нищити країну відвертою неправдою, нівелюючи демократичні цінності виборені громадянами і, зокрема, журналістським співтовариством».
Крім того, Нацкомісія заявляє, що в Україні дедалі частіше порушуються права журналістів під час виконання професійних обов’язків, а значна кількість кримінальних справ, порушених за фактами нападів на журналістів залишаються не розслідуваними.
Зокрема, члени комісії звертають увагу на інцидент між депутатом від КПУ Олександром Ткаченком та кореспондентом каналу СТБ Ольгою Черпаковою, а також на закриття справи за фактом побиття журналістів СТБ екс-депутаом Олегом Калашніковим.
«Національна комісія також наголошує, що суттєве затягування розслідування вбивства Георгія Гонгадзе, відсутність прозорості і підзвітності у цій справі посилює побоювання української громадськості щодо відсутності політичної волі довести розслідування цієї справи до його логічного завершення і покарання всіх винних у вбивстві журналіста», – йдеться у заяві.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus