USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США готують санкції проти РФ за втручання у вибори

22 Лютого 2018 11:28
Адміністрація Дональда Трампа, президента Сполучених Штатів Америки, розглядає нові санкції проти Росії у відповідь на втручання у вибори та кібератаки минулого року.

Про це у середу заявили троє високопоставлених чиновників Білого дому, відкидаючи критику щодо надто млявих дій у цьому питанні, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Reuters.

Республіканці та демократи майже одноголосно прийняли новий законопроект про санкції проти Росії минулого літа. Вони критикували Трампа за те, що він не покарав Москву. Звинувачували у м'якому ставленні до свого російського колеги Володимира Путіна.

Зазначається, що звинувачення американських законодавців послідували за рішенням адміністрації Трампа в січні не оголошувати санкції проти Росії відповідно до нового закону.

На брифінгу для групи журналістів троє посадовців, які беруть участь у роботі над санкціями, розповіли, що процесс триває повільно з юридичних причин та не може бути прискорений у відповідь на критику. Однак не надали детальну інформацію про те, коли адміністрація президента США прийме рішення про санкції або які обмежувальні заходи будуть розглянуті.

"Процес щодо санкцій тривалий, він складний, він непривабливий. Але коли у нас будуть докази і ми будемо готові, ми запровадимо санкції", - запевнив один з чиновників.

Посадовці заявили, що деякі санкції вже були накладені на дві російські компанії, згадані в обвинуваченні команди спецпрокурора Роберта Мюллера у справі про втручання Росії у вибори президента США у 2016 році.

Чиновники також запевнили, що адміністрація розглядає заходи у відповідь на руйнівну кібератаку вірусу NotPetya минулого року. Минулого тижня Білий дім заявив, що атака вірусу NotPetya, яку у червні 2017 року здійснили російські військові, поширилась по всьому світу, спричинивши збитки на мільярди доларів у Європі, Азії та Америці.

Нагадаємо, спецслужби США звинувачують Росію і особисто Путіна в організації кампанії щодо втручанню в вибори президента США за допомогою пропаганди і хакерських атак. Володимир Путін та інші представники російської влади категорично заперечують будь-яку причетність до спроб втрутитися в хід американських виборів.

Нещодавно російське видання РБК опублікувало розслідування про причетність так званої «фабрики тролів» з Санкт-Петербурга до втручання в американські вибори – журналістам вдалося знайти та підтвердити причетність кремлівських ботів мінімум до 120 спільнот і тематичних акаунтів у соціальних мережах. Один зі співробітників «фабрики» розповів журналістам, що завданням ботів була не передвиборча гонка в США, а створення акаунтів і проведення флешмобів, які будуть підхоплювати великі ЗМІ і ключові медіаперсони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 22 Лютого 2018 12:07
Нізабудім, ніпрастім! ЗА ДІДОВ*ЛЯ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus