USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Полк «Азов» збирає допомогу пораненому волинянину

5 Травня 2015 14:00
Пораненому бійцю «Азову», якого нещодавно обікрали шахраї, збирають кошти.

Про це повідомляє Нововолинськ Діловий.

Сьогодні просимо наших читачів не просто прочитати історію молодого інваліда АТО, а спробувати пройнятися нею і допомогти родині солдата. Підтримайте наших героїв, які потрапили у скрутні життєві обставини!

ПЕРША СОТНЯ

Буба (позивний, ім’я та прізвище не розголошується) один із перших бійців «Азову». Футбольний вболівальник «Динамо», загартований Майданом, він подався у Маріуполь, аби боронити батьківщину від зовнішнього агресора.

У першій сотні майбутнього славетного полку Буба разом із товаришами воював півроку без відповідного забезпечення та зарплати. Мовчки, без нарікань, без особливих планів на майбутнє. Коли близькі цікавилися чим же займається Буба, їм приховано відповідали: — Важливою справою!

Рідня солдата — у Нововолинську. Тут йому придбали розгрузку та якісне взуття. Бронежилет купили київські друзі.

Про перше поранення Буби ніхто із рідних не знав. А трапилося воно під час зачистки Маріуполя. Про це він і досі не розповідає. Тільки відмахується, мовляв, яке там поранення, він дуже швидко пішов на поправку, навіть почав розмовляти і ворушити рукою…

В «Азові» Буба утворив і очолив «чоту бородачів». Такий собі спецназ полку. Хлопці брали найскладніші завдання. Ніколи не відмовлялися. Ніколи не чекали повторного запрошення. Йшли туди, де саме пекло війни.

А У ТАТА СЬОГОДНІ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ!..

Вдруге Бубу поранили 12 грудня минулого року. Сталося це під Маріуполем. Під час патрулювання одна з автівок «Азову» наїхала на міну. За останками побратимів виїхав Буба із бійцями.

На місці, де загинули товариші, другий патруль заднім колесом теж наїхав на фугас. Пролунав вибух! Далі – кілька тижнів без свідомості.

Ніхто не вірив, що Буба виживе. Солдати розповіли, як забрали із місця трагедії фактично закривавлені шматки людського м’яса. Хірурги Маріуполя нашвидкуруч зшили докупи і доправили у дніпропетровську лікарню імені Мечникова. Боєць втратив ногу.

Кілька тижнів Буба пролежав у комі. Рідні сподівалися на краще, хоча надії було обмаль.

І ось одного січневого дня, саме коли у тестя був ювілей, боєць розплющив очі і сказав: — А у тата сьогодні день народження!..

Плакала уся палата.

ШАНУЄШ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ — ДОПОМОЖИ СОЛДАТУ!

Буба переніс кілька операцій. Головлікар клініки Мечникова Сергій Риженко взяв бійця на особистий контроль. Неодноразово у його палаті були і видні депутати та чиновники країни, і вірні побратими з «Азову». Підтримували родину, аби не занепала духом.

Сьогодні боєць лікується у столиці. Попри те, що він на інвалідному візку, однак досі рветься в бій. Хоче назад «до своїх».

Попереду іще складна операція на руці, а також протезування ноги, примірка і реабілітація… Усе це коштує чимало. Допомогу бійцю збирали кілька місяців поспіль. На картці героя накопичили 140 тисяч гривень, та нещодавно рахунок обчистили шахраї.

Процес лікування це дуже загальмувало. Рідні сьогодні домагаються компенсації від банку. Розголосу не хотів ніхто. Одначе на цьому настояли столичні волонтери.

Саме з цієї неприємної теми ми і розпочали нашу бесіду з тестем Буби, нововолинцем Андрієм Боровським. — Як ви відреагували на відеосюжет НТН і публікації про крадіжку коштів із картки вашого сина?

— Треба відзначити, що Буба одружився на моїй доньці, тому де-юре є зятем. Але цього хлопчака ми справді прийняли в родину як сина, отож, у принципі, питання поставлено правильно.

Якщо говорити про реакцію на відеосюжет і публікації, то вона доволі неоднозначна. На мою думку, факт крадіжки подали в ключі — о, дивіться, наших знову «взули». Не було ані заклику, ані натяку на те, що бійцю потрібна допомога. Просто ще одна скандальна історія для ЗМІ…
— Що за кошти були на картці пораненого?

— Це гроші, які збирали волонтери із різних міст України. Левову частку пожертвували бійці «Азову». Від кожної зарплати вони відраховували частину для Буби, за якого вболівають досі. Хлопці ділилися останнім…

Думаю, що банківську карту зламали цілеспрямовано. Цілком можливо, що подібні атаки керуються узагалі не з України. Хоча, на нашу думку, працівники банку теж у цій схемі задіяні.

Вранці було змінено рахунок. Ввечері блокується телефон і уже з нового рахунку зникають усі кошти. Як таке можливо? Такі дані знали лише власники картки і працівники банку. Тим паче, діти заздалегідь попередили службу безпеки банку про те, що відбуваються спроби злому рахунку.

Я більше нікому не раджу збирати пожертви солдатам на картки. Це небезпечно!

— В який тоді спосіб волонтерам накопичувати фінансову допомогу?

— Треба шукати якісь нові шляхи. Якщо говорити про «Азов», то в багатьох містах налагоджена система пунктів допомоги цьому полку.

Є такий і в Нововолинську. Хлопці піклуються про солдатів незалежно від того, чи є у них місцева прописка, чи нема. Бо у деяких організаціях, на жаль, допомогу надають лише по паспорту.

ДОПОМОГТИ БІЙЦЮ «АЗОВУ» БУБІ!

Ця публікація написана не просто для того, аби задовольнити читацький інтерес. Давайте разом допоможемо нашому скромному герою України стати на ноги у буквальному сенсі. Зайвою не буде жодна гривня!

Є 2 способи:

1. Центри допомоги полку «Азов». Вони діють у багатьох містах України. Туди можна прийти і надати адресну допомогу «для бійця Буби». Волонтери передадуть кошти безпосередньо родині пораненого. Це найкращий спосіб!

У Нововолинську центр знаходиться за адресою: проспект Дружби, 25а (зліва від міської ради, біля маг. «Гама»)

2. Перерахувати гроші на картку волонтерів групи «Волинські патріоти».

Банківські реквізити:

5168 7572 1182 5031

Рязанов Андрій Володимирович

ОБОВ’ЯЗКОВО ВКАЖІТЬ призначення платежу — для солдата Буби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus