USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Полонених волинських бійців сепаратисти використовують для пропаганди

3 Червня 2018 16:06
Двох волинян з 14 окремої механізованої бригади, яких взяли у полон сепаратисти, використовують для створення проросійської пропаганди. При цьому на бійців чинять психологічний тиск, а пропагандистські сюжети наперед зрежисовані.

Про це повідомляють на сторінці 14 ОМБР у Фейсбук.

Нагадаємо, 26 травня на Донбасі двох волинян з 14 бригади під час їхнього висування до передового спостережного посту захопила диверсійно-розвідувальна група противника. Впродовж тижня нічого не було відомо про долю наших військовослужбовців. Один із них – мешканець села Гірка Полонка Луцького району Яків Веремейчик, інший – житель Любомля Юрій Євтушок.

«Противник недарма взяв таку своєрідну паузу. Цей час був використаний для шаленого психологічного тиску, а, можливо, й фізичного, на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців», - йдеться у повідомленні

Наразі вони, згідно інформації, яку оприлюднюють ЗМІ однієї з псевдореспублік, живі. Однак перебувають у ворожому полоні.

«Військових використовують окупанти для створення проросійської пропаганди. Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та, так званий брифінг, чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний, і не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні сили України загалом, зокрема і про бригаду.

Нам боляче це чути, однак причини такої поведінки й таких учинків ми можемо зрозуміти. Адже примушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і казати те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було – в найкращих традиціях російсько-сепаратистської підлоти, яка таким чином усе ще намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України», - наголошують у бригаді.

Зазначається, що командування 14 ОМБР робить усе можливе для визволення військовослужбовців із полону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скф Показати IP 3 Червня 2018 16:14
Яшка тримайся!!!!
влас Показати IP 3 Червня 2018 16:28
Та шо тут режисувати , наша об*срана держава так розрекламована, не всi ж громадяни лохи, людям вже доходить що до чого
Лучанин. до Влас Показати IP 3 Червня 2018 18:32
Сам ти обісраний.От таким о і доходить що їм не місце в нашій Україні.
я Показати IP 3 Червня 2018 19:15
І не дивно, тільки на Волині з дезертирів роблять героїв. Думаю таким саме місце в Лугандоні. Хай там сидять ще й своїх рідних хай заберуть, щоб це г тут не воняло, як влас і йому подібні.
До я Показати IP 3 Червня 2018 22:08
Недавно прокуратура закривала 51 омбр - 1700 дезертирів , а втрату техніки чи зброї наівть ніхто і питаня не піднімав.
555 Показати IP 3 Червня 2018 22:57
Приїде,скаже: дайте участок і безкоштовний проїзд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus