USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Володимир-Волинська райрада стала на захист бійців 51-ої бригади

3 Червня 2015 16:14
3 червня 2015 року Володимир-Волинська районна рада одноголосно ухвалила звернення до Президента України та Генерального прокурора України щодо необхідності зняття обвинувачення у дезертирстві з бійців 51-ї ОМБР.

Нагадаємо, у Володимир-Волинському міському суді 29 травня 2015 року розпочалося слухання справи за підозрою 22 бійців 51-ї ОМБР у вчиненні злочину, передбаченого ч.2.ст. 28, ч.3 ст. 409 КК України («Ухилення від військової служби»).

У зверненні зазначено, що депутати Володимир-Волинської районної ради засуджують позицію військової прокуратури, яка схилила до підписання документів про визнання вини частину бійців цього підрозділу і висуває необґрунтовані підозри решті бійців, - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Обранці району вважають, що в такий спосіб окремі представники командування Збройними Силами України намагаються перекласти всю провину за власні помилки та прорахунки на рядових військовослужбовців – чорноробів майбутньої української перемоги.

Зокрема, депутат Петро Козлюк доповнив текст звернення наступними словами:

«Окрім того, не було належним чином розслідувано трагедій, що мали місце під Волновахою, Іловайськом, Савур-Могилою, Донецьким аеропортом, Дебальцево. В багатьох випадках мали місце нескординованість вищого командування з командирами на місцях, думку яких вище командування часто ігнорувало. На лаві підсудних мають бути не ті, хто виконував накази, а ті, хто їх некомпетентно віддавав».

Депутати Володимир-Волинської райради вимагають від Президента України Петра Порошенка взяти на контроль судовий розгляд цієї справи, враховуючи, що ці воїни, в умовах складної військової обстановки, ризикуючи своїм здоров’ям і власним життям стали на захист Батьківщини; від Генерального прокурора України Віктора Шокіна – здійснити перевірку законності відкриття кримінального провадження та розглянути можливість закриття даної справи за безпідставністю підозри.

Окрім цього, депутати просять головуючого суддю Володимир-Волинського міського суду об'єктивно та виважено, на засадах законності та справедливості, розглянути цю справу.

Нагадаємо, більш ніж 40 бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які захищали цілісність країни під кулями та «Градами» й побували в російському полоні, постали перед українським судом: хлопцям, віком від 18 до 30 років, які перетнули російський кордон, закидають дезертирство. Тепер солдати у судах готові доводити, що вони не зрадники.

29 травня десятки волинян прибули під стіни Володимир-Волинського міського суду, щоб морально підтримати 22 мужніх бійця 51-ї бригади, яких військова прокуратура називає дезертирами.

Крім того, депутати Луцької районної ради прийняли звернення до Президента України та Генерального прокурора України щодо зняття обвинувачення про дезертирство з бійців 51-ої ОМБР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus