USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половина підприємств Луцького району - збиткові

31 Липня 2009 18:20
Економічна криза спричинила у Луцькому районі падіння обсягів промислового виробництва та надходжень інвестицій. Про це під час засідання колегії Луцької райдержадміністрації розповіла начальник управління економіки РДА Любов Шепеть, – інформує 31 липня репортер «Волинських Новин».
 
Пані Шепеть зазначила, що за перше півріччя 2009-го року впали обсяги як промислового виробництва, так і будівельних робіт. З 25-ти будівельних фірм, які діють у Луцькому районі лише одна змогла за півроку наростити обсяги виконаних робіт. На 14,5% у порівнянні з першим півріччям 2008 скоротилися і продажі споживчих товарів. Однак є певні досягнення у аграрній галузі.
 
За січень-червень споживча кооперація району виконала свої завдання лише на 88%.
 
Начальник управління економіки розповіла, що наразі спостерігається зменшення неповної зайнятості населення. Найбільше скорочення робочого часу – у галузях рибного господарства, будівництва та торгівлі. За рівнем середньомісячної заробітної плати серед районів області Луцький посідає третє місце. Найбільше збільшилася зарплата у соціальній сфері.
 
У першому півріччі 2009-го імпорт у Луцькому районі переважав над експортом на 9 мільйонів доларів США. Іноземні інвестиції у порівнянні з аналогічним періодом 2008-го скоротилися майже у 2,5 разів. Основними експортерами та імпортерами залишаються підприємства «Кромберг і Шуберт» та «Волиньхолдинг».
 
У районі за 6 місяців цього року «робота кожного другого підприємства була збитковою», – зазначила Любов Шепеть. За її словами, негативи за січень-червень значно переважають над позитивами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus