USD 39.56 39.80
  • USD 39.56 39.80
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.72 9.90

Польща має намір обмежити виплати для українських біженців

24 Січня 2024 10:53
Польща продовжить виплату допомоги українським біженцям у країні до кінця вересня, після цього умови її надання зміняться.

Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що наразі передбачені окремим законом умови допомоги для українських біженців діють до 4 березня.

Як пише Rzeczpospolita, їхню дію планують продовжити ще на шість місяців, але після завершення цього строку виплату допомоги обмежать.

Читати ще: Українські підприємці в Польщі у 2023 році збільшать сплату соціальних внесків на 50%

Наприклад, право на допомогу втратять люди, які поїдуть з країни навіть на короткий термін (на свята чи у відпустку). В уряді Польщі вважають, що це означає, що ці люди більше не потребують захисту. Також біженці отримуватимуть менші виплати на дітей.

Як пише видання, завдяки спеціальному закону від березня 2022 року українці отримали право на проживання за рівними із громадянами країн ЄС правилами, їм було надано повний доступ до освіти, системи охорони здоров’я та ринку праці. Крім того, уряд Польщі допомагав їм з харчуванням та проживанням, виплачував соцдопомогу на дітей у розмірі 500 злотих, одноразову допомогу 300 злотих і 12 тисяч злотих на новонароджену дитину.

Читати ще: Українці в Польщі зможуть одружитися чи розлучитися: куди звертатися

За інформацією Міністерства внутрішніх справ Польщі, наразі у фінансованих польською державою центрах для біженців проживає 42,2 тисячі громадян України – це вдвічі менше, ніж рік тому, коли в центрах перебувало 82,5 тисячі українців. З 24 лютого 2022 року до 27 грудня 2023 року в усіх воєводствах організованим проживанням скористалася майже 531 тисяча українських біженців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Свідомий Показати IP 24 Січня 2024 11:11
Забрати , повернути в Украіну ,
Віктор до Свідомий Показати IP 24 Січня 2024 12:07
Кого забрати, придурок? та допомога нікому давно не потрібна. ніхто нікуди не повернеться
Vovchik Показати IP 24 Січня 2024 13:16
Перш ніж публікувати, подивіться першоджерело. Жодної інформації про скорочення виплат чи втрати права на допомогу чи захист при виїзді - НЕМАЄ. Все, що підтверджене - це що продовжать передування на чергових 6 місяців (вони завжди по 6 місяців продовжують) Втрата допомоги і т.д - стосується Данії, яка подана як приклад в оригінальній статті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus