USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польща внесла В'ятровича до списку персон нон грата

9 Листопада 2017 19:57
Польські засоби масової інформації повідомили, що голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу заборонено в'їзд до Польщі. Про це повідомляє польське видання Wiadomosci Dziennik з посиланням на джерела, інформує УНІАН.

Видання зазначає, що ця інформація не опублікована офіційно, але рішення про заборону В'ятровичу в'їзду було скеровано міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським.

Нещодавно він оголосив, що розробляється процедура, згідно з якою буде складено перелік українців, яким буде заборонено в'їзд до Польщі. При цьому сказано, що офіційно Ващиковський не хоче говорити про те, хто саме з українських посадовців увійшов до цього списку, або увійде у майбутньому.

За даними видання, інформація про те, кому заборонено подорожувати до Польщі, не буде розкриватися. Проте глава польського МЗС хоче, аби особи з цього переліку дізнавалися про заборону при спробі перетину кордону.

В'ятрович у коментарі УНІАН сказав, що його особисто не повідомляли про можливу заборону на відвідування Польщі. "Не повідомляли, і наскільки я знаю, процедура не передбачає мого особистого повідомлення", - сказав В'ятрович.

Також він сказав, що не намагався дізнатися, чи відповідає ця інформація дійсності. "Не дізнавався, і я думаю, що все задумано таким чином, що я про це дізнаюся тільки при спробі перетину кордону в бік Польщі. Принаймні так мені підказує досвід моєї персони нон-ґрата в Росії", - додав він.

Крім того, він сказав, що не є членом Консультаційного комітету глав держав України та Польщі. "Але у будь-якому випадку, це, як на мене, крок, який свідчить про подальшу ескалацію з польського боку цієї проблеми", - підсумував В'ятрович.

Як повідомлялося раніше, Ващиковський заявив, що Польща та Україна «мають різні підходи до примирення». «Ми усвідомлюємо важливість України з геополітичних причин... але українці, знаючи про важливість їхньої країни для нашої безпеки, вважають, що питання, які ми розділяємо, особливо історичні питання, повинні відійти на другий-третій план», - сказав Ващиковський.

Також він заявив, що Польща розпочинає процедури, «які не дозволять людям з вкрай антипольськими позиціями відвідувати Польщу». «Люди, які навмисно пропагують уніформу СС «Галичина», до Польщі не потраплять», - підкреслив Ващиковський.

У відповідь в Міністерстві закордонних справ України заявили, що взяли до уваги висловлювання Ващиковського, але наголосили, що в Україні немає антипольських настроїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 9 Листопада 2017 20:10
зате у вищих ешелонах влади Польщі є посадовці із відверто антиукраїнськими поглядами і українська влада робить вигляд, що нічого не відбувається
практик Показати IP 9 Листопада 2017 21:05
Ще його подругу Бондарук треба внести до того списку
побажання Показати IP 9 Листопада 2017 21:09
Давно пора посадити цього "історика" на належне йому місце.
ввв Показати IP 9 Листопада 2017 22:33
Особисто в мене до Вятровича відношення не однозначне.З однієї сторони в ньго дійсно багато прекручень історичних подій ,особливо , що стосується ІІ Світової.Не сказав би , що він має відповідний фаховий рівень або ж свідомо "фальсифікує".З іншої сторони, все те , що він говорить про " Волинську різню " в основному є правдою.Більше того, він , на мою думку, і так "згладжує" деякі над жорстокі вчинки АК по відношенні до Українців.Правда була значно страшнішою.На мою думку,Польща дещо перебільшує проблему , тим більше подій , що пішли в невороття.Негоже так поступати по відношенню до сусіда.Дії Польщі можна охарактеризувати одним словом - ПРОВОКАЦІЯ.
911 Показати IP 9 Листопада 2017 22:48
Нагорода знайшла героя.
сказочник из индонез Показати IP 9 Листопада 2017 22:58
допереписывался историю. теперича ни тудым ни сюдым - только канадская диаспора.
скептик до сказочник из индонез Показати IP 10 Листопада 2017 13:09
історію перекручували кремлядські бумагомараки. навіть казки у них крадені. не б"ди, манюня, все буде в нормі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus