USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Польща не оприлюднить список українців, яким заборонила в'їзд до країни

13 Листопада 2017 15:45
Офіційна Варшава не оприлюднюватиме список осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі. Цей список є коротким і ця заборона не суперечить правилам Шенгену.

Про це в інтерв'ю виданню Dzienik Gazeta Prawna заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Укрінформ.

“Ми не повідомляємо ані про те, хто і скільки осіб, ані про те, якої сфери це стосується”,- заявив Ващиковський.

Він додав, що заборона стосуватиметься осіб, які пропагують антигуманітарні та антиєвропейські цінності.

Глава МЗС зазначив, що заборона не суперечитиме правилам Шенгену щодо в'їзду громадян третіх країн до ЄС.

Ващиковський поінформував, що список осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі є “коротким”, що свідчить про “стриманість (поляків) у діях щодо української сторони і налаштованість на пошук шляхів поступу у взаємних контактах і небажання подальшої ескалації”.

Нещодавно Ващиковський повідомив, що Польща запровадить “чорні списки” українців, які “носять мундири СС Галичина”, або перешкоджають в адміністративному плані проведенню ексгумацій польських поховань в Україні. Польська сторона не хоче офіційно підтвердити, чи заборона стосується голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, якого вони вважають особисто відповідальним за польсько-українські проблеми в історичному аспекті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus