USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Польща вручила ноту протесту послу РФ через недопуск на місце катастрофи під Смоленськом

29 Серпня 2017 15:36
Заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький вручив у вівторок послу Росії в Польщі Сергію Андреєву ноту протесту через обмеження доступу до місця Смоленської катастрофи.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Польщі.

Нагадаємо, за 7 років Польща так і не отримала від Росії уламків літака чи будь-яких документів, що виключає співпрацю між країнами.

"Під час сьогоднішньої зустрічі заступник глави МЗС Бартош Ціхоцький вручив послу Російської Федерації Сергію Андреєву дипломатичну ноту і висловив серйозне занепокоєння польської сторони у зв'язку з ускладненнями у доступі до місця катастрофи урядового Ту-154М 10 квітня 2010 року під Смоленськом", - інформує польське зовнішньополітичне відомство.

Зазначається, що під час зустрічі з російським послом заступник глави МЗС Польщі наголосив на тому, що збудувати пам'ятник на місці катастрофи обидві сторони зобов'язалися ще в 2010 році на рівні міністрів культури обох країн і тоді ж ініційовано міжнародний конкурс на проект майбутнього пам'ятника.

"Польська сторона вважає взяті зобов'язання чинними й висловлює очікування, що російська сторона не здійснить жодних дій, які будь-яким чином могли б ускладнити вільний і безперешкодний доступ до місця катастрофи Ту-154 і які ображали б особливий характер цього місця як зараз, так і в майбутньому",- заявляє МЗС Польщі.

Під час зустрічі Ціхоцький наголошував на готовності повернення до розмов щодо плану будівництва пам'ятника жертвам катастрофи.

Заступник глави МЗС Польщі також підкреслив, що у світлі накопичення взаємних непорозумінь необхідним є двосторонній діалог на відповідному рівні з метою розв'язання цих проблем.

Як відомо, літак з президентом Польщі Лехом Качинським на борту розбився 10 квітня 2010 року поблизу Смоленська. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, включаючи президента Польщі, його дружину і високопоставлених польських політиків.

20 вересня 2016 року у Польщі відновили справу щодо неефективного розслідування Смоленської катастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus