USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Польща закрила останній пункт пропуску для вантажівок із Білорусі

21 Лютого 2023 22:53
Польща прийняла рішення заборонити білоруським вантажівкам проїзд через пункт пропуску «Кукурики-Козловичі», що залишався останнім для вантажівок, на кордоні з Білоруссю. Таким чином польська влада відповіла на аналогічні заходи, вжиті Білоруссю щодо польських перевізників.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ та адміністрації Польщі.

«У зв'язку з обмеженнями, накладеними білоруською владою на польських перевізників, міністр Маріуш Камінський прийняв рішення обмежити рух для білоруських вантажних транспортних засобів на прикордонному переході Кукурики-Козловичі», – йдеться у повідомленні МВС та адміністрації Польщі.

Також у повідомленні йдеться про те, що обмеження не поширюється на пасажирські перевезення на прикордонному переході в Тересполі.

У МЗС Польщі повідомили, що призупинення руху застосовуватиметься з 21 лютого 2023 року, з 19:00, доки білоруська влада не зніме обмеження для польських перевізників. При цьому білоруські перевізники можуть заходити до Білорусі через Литву та Латвію.

Нагадаємо, 9 лютого глава польського МВС Маріуш Камінський оголосив, що Польща припинить роботу КПП «Бобрівники» – одного з найбільших пунктів пропуску на польсько-білоруському кордоні.

Після цього, 10 лютого офіційний Мінськ заявляє «протест», але робота КПП «Бобрівники» зупиняється, а польський прем’єр Матеуш Моравецький попереджає, що незабаром Польща може закрити всі пункти пропуску, що залишилися, на кордоні з РБ.

Як пише Центр транспортних стратегій, 16 лютого закриття «Бобровників» коментує Лукашенко, називаючи рішення Польщі «економічною провокацією» і обіцяє «адекватні» заходи у відповідь. 17 лютого МЗС Білорусі повідомляє про висилку з республіки польських дипломатів та про обмеження в’їзду на територію РБ для вантажних автомобілів та тягачів, зареєстрованих у Польщі, – тепер їхній в’їзд може здійснюватися лише через білорусько-польську ділянку кордону Білорусі.

18 лютого глава польського МВС Маріуш Камінський обіцяє Білорусі симетричну відповідь. 20 лютого МВС Польщі оголошує про обмеження з 21 лютого руху білоруських вантажних машин через прикордонний перехід «Козловичі», який залишався для фур з Білорусі останнім пунктом пропуску, що діє на кордоні з Польщею

При цьому зазначається, що обмеження не поширюватимуться на транспорт, зареєстрований у Польщі, державах Євросоюзу, Європейській асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ) та Швейцарії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus