USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Польща змінює правила в'їзду для туристів

16 Липня 2021 23:06
Завтра наберуть чинності важливі зміни для людей, які подорожують до Польщі. Кожен, хто приїжджає в країну, зобов'язаний заповнити карту Traveler Location Card в електронному вигляді (eKLP).

Про це інформує УНН з посиланням на радіо RMF24.

До сих пір документ, що допомагає Департаменту охорони здоров'я Польщі визначати місцезнаходження людей, інфікованих коронавірусом, можна було заповнити на папері. З суботи паперові карти будуть дійсні тільки при відсутності доступу до системи ІКТ.

У картці розташування мандрівника потрібно буде включити таку інформацію, як:

- країна, звідки почалося подорож,

- номер рейсу,

- дата прибуття,

- ім'я та прізвище,

- Номер PESEL або документ, що засвідчує особу (ID-карта або паспорт),

- контактні дані (номер телефону, адреса електронної пошти),

- адреси всіх місць, де турист збирається зупинитися в Польщі протягом перших 14 днів перебування (наприклад, готель, сімейний будинок, курорт),

- інформацію про довідку, де зазначено чи одужав подорожуючий або повністю вакцинований, або чи є у нього негативний результат ПЛР на коронавірус SARS-Cov-2.

Після заповнення Карти розташування мандрівника, людина отримає підтвердження про заповнення eKLP на адресу електронної пошти, вказану в формах. Її можна роздрукувати або пред'явити співробітникам аеропорту на мобільному пристрої.

Батьки або родичі можуть заповнити одну форму, якщо збираються разом в одне місце.

Карта місцезнаходження пасажира допоможе обмежити швидке поширення коронавірусу, тому що, якщо на борту літака знаходилась заражена людина, карта дозволить швидко зв'язатися з людьми, які подорожували разом з нею.

Інспекція зазначила, що відповідно до рекомендацій ЄС щодо скоординованого підходу до обмеження вільного пересування у відповідь на пандемію Covid-19, інформація про випадки Covid-19, виявлених після прибуття на територію держави-члена, повинна бути негайно повідомлена органам громадської охорони здоров'я країни, де людина перебувала протягом останніх 14 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саня Показати IP 17 Липня 2021 05:30
Сому не пишете що це для подорожуючих лише літаками?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus