USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Польща опинилася на другій «сходинці» зовнішньоторговельного обороту з Волинню

27 Серпня 2009 12:02
За результатами роботи суб’єктів господарської діяльності Волинь протягом січня-червня 2009 року на ринках 83 країн світу Республіка Польща стала другим за величиною зовнішньоторговельного обороту діловим партнером області. Першу «сходинку» обіймає Білорусь. Про це йшлося під час зустрічі із представниками Польсько-української господарчої палати на чолі із генеральним директором Вацлавом Павляком, – інформує 27 серпня репортер «Волинських Новин».
Протягом звітного періоду двосторонній товарообіг Волинь з цією країною становив 54,6 мільйонів доларів США, що на 43,4% менше, ніж у січні-червні 2008 року. При цьому спостерігається зменшення обсягів експорту продукції до цієї до цієї країни на 32,4% та імпорту на 53%. Частка сусідньої держави в міжнародних економічних зв’язках регіону склала майже 17%.
У структурі експорту Волині до Республіки Польща, що становить 14,2 мільйонів доларів США, домінуючу позицію займали деревина і вироби з неї, текстильний одяг, механічне обладнання, продукція хімічної промисловості, меблі, цукор і кондитерські вироби, вироби з чорних металів. У переліку імпортованих з Республіки Польща товарів на суму 40,4 мільйони доларів США переважали їстівні плоди, горіхи, полімерні матеріали, пластмаси, живі тварини, деревина і вироби з неї, папір, картон і механічні пристрої, вироби із каменю, гіпсу, меблі. 
Із загальної суми іноземних капіталовкладень у 326, 6 мільйонів доларів США, що поступили в економіку регіону протягом 1993-2009 років, 28,6% мають польське походження. 
Сьогодні на Волині працює понад 200 спільних українсько-польських підприємств, що складає 49% від їх сукупної кількості в області. Наразі між адміністративно-територіальними одиницями області та Республіки Польща укладено 12 міжрегіональних угод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus