USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Польське місто-партнер Луцька розірвало співпрацю з Калінінградом і збирає допомогу українцям

26 Березня 2022 09:28
Український Луцьк і польський Торунь підписали договір про партнерство в жовтні 2008 року. У цілому обласний центр Волині має 18 міст-партнерів, а Торунь донедавна підтримував співпрацю з 12 містами, у тому числі з російським Калінінградом.

У зв’язку з вторгненням Росії на територію України депутати Торунської міської ради ініціювали припинення партнерства з Калінінградом.

«Через збройну агресію Російської Федерації проти вільної і незалежної України Торунська міська рада не бачить можливості для подальшої співпраці з Калінінградом.

Ми рішуче засуджуємо брутальні, нічим не спровоковані воєнні дії, які розпочала Російська Федерація проти народу України. Російська агресія становить кричуще порушення міжнародного права, всіх принципів людяності та миру в Європі, щодо якого ми не можемо залишатися байдужими.

Ми закликаємо жителів Калінінграда, щоб вони протидіяли пеклу, яке розпалила Російська Федерація на території наших братів з України. Віримо, що серед вас є ті, хто має таку відвагу. У жесті солідарності з жертвами війни і нашим партнерським Луцьком ухвалення цього рішення стало необхідністю», – ідеться в тексті проєкту міськради Торуня про припинення співпраці з Калінінградом, яку переклав Волинський монітор.

Як ми писали, угоду про партнерство між Торунем і Луцьком 17 жовтня 2008 року підписали тодішні Луцький міський голова Богдан Шиба та мер Торуня Михаїл Залеський.

Відзначимо, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну жителі Торуня збирають матеріальну допомогу для українських біженців і мешканців міста-партнера Луцька: засоби гігієни, побутову хімію, продукти харчування, медичні засоби і ліки.

Окрім того, українські біженці користуються правом безоплатного проїзду у громадському транспорті Торуня.

Читати ще: Польські волонтери передали Луцьку автобус-амбулаторію

Нагадаємо, на початку березня Луцька міська рада звернулася до міст-партнерів із закликом докласти всіх зусиль, аби зупинити війну в Україні.

Як ми інформували в нашому Телеграм-каналі, екскомандувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що Калінінградська область із 1945 року перебуває в російській окупації. Він додав, що ця територія споконвічно була частиною Пруссії та Польщі, тому Варшава має законну підставу на неї претендувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus