USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польських прикордонників на кордоні з Білоруссю закидали камінням

3 Січня 2022 22:35
На польській ділянці, що охороняється прикордонним постом у Шудзялові, здійснили спробу силового перетину кордону. Двоє людей у ​​цивільному закидали польських прикордонників камінням та гілками.

Про це повідомила речниця прикордонної служби Анна Міхальська, інформує Громадське з посиланням на RMF4.

Чергова спроба прориву кордону сталася 2 січня приблизно о 13.30 (14:30 за Києвом). Тоді четверо людей із білоруської сторони намагалися потрапити на територію Польщі.

«У той час, однак, дві людини в цивільному – але в кепках з маркуванням, що нагадували маркування білоруських служб – ножицями розрізали огорожу. Тоді в польських патрулів почали кидати каміння та гілки», – описала Міхальська.

За її словами, після перетину кордону затримали чотирьох чоловіків. Потім їх привезли до лінії кордону. Жоден з них не звертався за міжнародним захистом. Вони не заявили, що потребують медичної допомоги.

Пізніше на цій же ділянці в Шудзялові приблизно о 03:50 (04:50 за Києвом) польські патрульні помітили білоруських солдатів, які розрізали огорожу.

З іншого боку в кущах переховувалися приблизно 10 іноземців, але, побачивши патрулів, вони відступили. Ніхто не намагався перетнути кордон.

Нагадаємо, Польща готова оплатити повернення біженців та мігрантів, які перебувають на білорусько-польському кордоні, на батьківщину.

Як ми писали, з травня 2021 року Польща, Литва та Латвія відзначають збільшення потоку мігрантів з країн Близького Сходу, які прагнуть потрапити до ЄС через Білорусь. Керівництво Євросоюзу звинувачує Лукашенка у гібридній атаці на європейські країни як помсті за запроваджені щодо Мінська санкції ЄС.

Ситуація особливо загострилась 8 листопада, коли до кордону з Польщею з боку Білорусі підійшли кілька тисяч мігрантів. З того часу вони намагаються силою прорвати кордон у напрямку Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луч Показати IP 3 Січня 2022 22:58
Зробіть їм коридор, пустіть всіх зараз , сформуйте лагер для біженців , потім в літаки і додому !
Анонім до Луч Показати IP 3 Січня 2022 23:20
потім в гості, до гебельса і кобзона.
читач Показати IP 4 Січня 2022 08:39
Білорусь... Польща... а до чого тут Україна? Четверо людей, каміння, гілки, силовий прорив... :) Навіщо нагнітати?!
Анонім до читач Показати IP 4 Січня 2022 09:59
А як ще виправдати генералам перебування наших вояків на кордоні з РБ? Бензин і соляру списують тоннами щоденно.
Анонім Показати IP 4 Січня 2022 09:32
я не розумію.ну нехоче країна біженців приймати.чого пхатися? вони що зобов.язані приймати.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus