USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна посилює кордон з Білоруссю через мігрантів

10 Листопада 2021 19:46
Україна посилює кордон з Білоруссю, правоохоронці діятимуть жорстко.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу у середу, передає Gazeta.ua.

На найбільш уразливих ділянках рубежів кількість прикордонників збільшать вдвічі. Також МВС посилить кордон силами Національної гвардії і Нацполіції.

«Найближчим часом залучимо підрозділи територіальної оборони, щоб перевірити їх і провести навчання із взаємодії різних сил, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Ми не виключаємо, що і в Україні спробують розвивати такий сценарій, як у Білорусі. Реакція українських правоохоронців буде чіткою, жорсткою, коректною у межах закону, що регулює захист кордону», – заявив Монастирський.

Прикордонники, нацгвардійці і поліцейські будуть нести службу не лише на самому кордоні, а й у прикордонних районах, де функціонуватимуть мобільні групи для виявлення незаконного перетину кордону, якщо такий буде відбуватись.

«Алгоритм дій буде адекватним відповідно до нашого законодавства, сил і засобів буде більше ніж достатньо. Саме це питання ми проговорювали», – сказав секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу.

«У нас відбулися попередні зустрічі з нашими розвідниками, силовиками. Ми отримали інформацію. Вчора було доповідь зроблено президентові, й після цього президент прийняв рішення саме сьогодні провести засідання, це питання було номером один», – заявив він.

Як повідомляли, велику колону мігрантів вранці 8 листопада зафіксували очевидці у прикордонному районі Білорусі, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами.

Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Іноземці зламали паркани. Після насильницького проникнення на територію Польщі прикордонникам вдалося затримати деяких мігрантів. Втім, є й ті, хто зміг втекти.

Згодом польські спецслужби оприлюднили заяву у зв’язку із загостренням ситуації на польсько-білоруському кордоні, в якій наголосили, що нинішня ситуація є «результатом навмисної ескалації напруженості з боку Білорусі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 10 Листопада 2021 20:16
все,пропав сигаретний бізнес.
Анонім до дідо Показати IP 10 Листопада 2021 21:58
Менше курити будеш.Як захочуть провезти,то ніякі митниці не помішають.
Всезнайко Показати IP 10 Листопада 2021 20:23
Не смішіть мене))) Вони з Білорусі втікають. Невже такі тупі, що в діру Україну полізуть?
Анонім Показати IP 10 Листопада 2021 20:53
Безробітні активісти ще хочуть взяти участь у Волинському сафарі. Ловити беззбройних арабів легше ніж на сході?
Ваван Показати IP 10 Листопада 2021 21:31
Де ж тих прикордонників набрати? І так через добу ходять
Це Показати IP 11 Листопада 2021 01:38
тільки я так думаю:для чого арабам холодні води Західного Бугу? Кордон з РП в нашій області проходить саме по цій річці...
Народна прокуратура до Це Показати IP 11 Листопада 2021 12:47
А для чого їм були ці води раніше? Так само, як і такі ж холодні Карпатські гори?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus